Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Koronatartunnat lisääntyneet hälyttävästi Gradiassa – "Tilanne on nyt niin vakava, että joudumme harkitsemaan etäopetukseen siirtymistä", sanoo vt. kuntayhtymän johtaja

Koronalle on voinut altistua muun muassa keskiviikkona 29.9. media-alalla Viitaniemen kampuksella. Timo Mustalampi
Riikka Minkkinen

Riikka Minkkinen

Koronatapauksien määrä on kasvanut Gradiassa kuluvalla viikolla hälyttävästi. Viidellä opiskelijalla on todettu koronatartunta, kerrottiin kuntayhtymästä perjantaina.

Tartuntojen vuoksi Gradiassa on voinut altistua koronalle maanantaina ja tiistaina 27.–28.9. Schildtin lukiossa, 28.9. kone- ja tuotantotekniikan alalla ja 29.9. media-alalla Viitaniemen kampuksella sekä 28.9. Kukkulan kampuksella.

Tiedotteen mukaan tartuntatilanne on nyt vakava ja jokaisen gradialaisen on noudatettava myös aiemmin annettuja ohjeita käyttää maskia, huolehtia etäisyyksistä ja käsihygieniasta sekä tulla kouluun vain terveenä.

– Tilanne on nyt niin vakava, että joudumme harkitsemaan etäopetukseen siirtymistä, jos tartuntojen määrä ei käänny laskuun, sanoo vt. kuntayhtymän johtaja Vesa Voutilainen.

– Pyrimme kuitenkin turvaamaan lähiopetuksen ja lähiviikoille suunniteltujen tapahtumien, kuten kokkien ja tarjoilijoiden SM-kilpailujen ja lukioiden vanhojen tanssien turvallisen järjestämisen. Jokaisen meistä on toimittava nyt vastuullisesti. Käytä maskia ja vältä turhia lähikontakteja. Ja toimi uusien ohjeiden mukaisesti, jos saat tartunnan tai altistut koronavirukselle, muistuttaa Voutilainen.

Tartuntojen määrän nopean kasvamisen vuoksi altistuneiden tavoittaminen voi kestää Gradian mukaan aiempaa pidempään.

Tämän vuoksi Gradia ja Jyväskylän kaupungin koronajäljitysryhmä ovat sopineet tartunta- ja altistumistapauksissa toimintatavasta, jossa opiskelijan toivotaan aktiivisesti välittävän tietoa tartunnastaan lähipiirilleen ja edelleen oppilaitokselle.

Mallilla pyritään nopeuttamaan tautitilanteen rauhoittumista siten, että mahdollisesti altistuneet saavat näin tiedon altistumisesta virallista jäljitysketjua nopeammin ja jäävät karanteeniin.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut