Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Korona leviää Gradiassa: Yhdeksän uutta tapausta – Oletko ollut näissä oppilaitoksissa näinä päivinä?

Gradian Viitaniemen kampuksella on saattanut altistua koronalle. Timo Mustalampi
Heikki Kärki

Heikki Kärki

Koronatartuntojen määrä Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradiassa kasvaa.

Maanantaina Gradia tiedotti yhteensä yhdeksästä uudesta tietoon tulleesta opiskelijan koronatapauksesta. Näihin liittyen altistumisia on voinut tapahtua Gradia Jyväskylässä Viitaniemen kampuksella 28.–30.9., Priimuksen kampuksella 29.9. ja Schildtin lukiossa 27.9.–1.10. Gradia Jämsässä altistumista on voinut tapahtua 20.–22.9. Lisäksi tiedossa on joitakin opiskelijoiden koronatapauksia, joissa ei ole tapahtunut altistumista Gradian tiloissa.

– Viikonloppuna ja maanantaina tietoon tulleet tapaukset osoittavat, että tartuntoja on nyt paljon opiskelijoidemme ikäluokassa. Tilanne on edelleen vakava. Jyväskylän kaupungin kanssa sovittu toimintamalli perustuu vapaaehtoisuuteen, mutta toivomme, että jokainen kantaisi vastuunsa ja jäisi sairaana tai altistuneena ohjeiden mukaisesti kotiin, sanoo Gradian vt. johtaja Vesa Voutilainen tiedotteessa.

Viime viikolla Gradiassa tietoon tuli 12 uutta koronatartuntaa. Altistuneen tai tartunnan saaneen opiskelijan toivotaan aktiivisesti välittävän tietoa tartunnastaan lähipiirilleen ja edelleen oppilaitokselle.

Gradia kertoo tiedottavansa henkilöstö- ja opiskelijaintroissa sekä verkkosivuillaan sellaiset tapaukset, joissa altistumista on voinut tapahtua Gradian toimitiloissa. Näistä tapauksista lähetetään myös Wilma-viesti kyseisten kampusten tai tiettyjen ryhmien opiskelijoille ja huoltajille. Näin on toimittu koko koronapandemian ajan.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut