Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Autosta valunut öljy liukasti Rantaväylää Jyväskylässä, öljyvahinko myös Ysitiellä Muuramessa

Mahdollisesti liukas kohta sijaitsee hotelli Alban ja yliopiston Agoran risteyksestä Keljoon päin. Risto Aalto

Rai Suihkonen, Riikka Minkkinen

Jyväskylän vilkas ohitustie eli Rantaväylä oli sunnuntaina aamupäivästä osin liukas öljyvuodon takia. Mahdollisesti liukas kohta sijaitsi Mattilanniemen risteyksestä Keljoon päin.

Todennäköisesti ohiajaneesta autosta oli valunut dieselöljyä noin sadan metrin matkalle. Öljyä oli kummallakin kaistalla. Pelastuslaitoksen mukaan öljyn liukastama tie voi olla vaarallinen etenkin moottoripyöräilijöille ja muille kaksipyöräisille. Paikalle tilattu urakoitsija harjasi tien. Koska kyseessä oli dieselöljy, osa siitä haihtui itsekseen ja huuhtoutui pois veden mukana.

Myöhemmin sunnuntaina pelastuslaitos sai autoilijan havainnosta kello 17.13 ilmoituksen kiiltävästä kalvosta Ysitiellä Muuramessa.

Pelastuslaitoksen tiedustelun mukaan alueella olikin vajaan kymmenen kilometrin matkalla valunut pieniä määrä polttoainetta tai muuta öljyn tapaista. Polttoainetta oli tippunut noin Suvelansuoralta Mäntylänpolun risteyksen kohdalta Jyväskylään päin Teollisuustien risteykseen.

Öljy haihtuu itsestään ajan saatossa eikä pelastuslaitoksella ollut mahdollisuutta torjua sitä pitkältä matkalta. Tien pitäjälle on ilmoitettu asiasta ja öljyn haihtumista seurataan. Isompaa vaaraa öljy ei tielle liikkujille aiheuta tällä hetkellä.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut