Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Meidän juttu: Music Against Drugs keskusteli tukioppilaiden kanssa nuorten asioista

Riikka Mahlamäki-Kaistinen

Music Against Drugs ry:n ehkäisevän päihdetyön kokonaisuus käynnistyi Jyväskylässä 2020 hyvinvointikyselyllä ja kehittämisseminaareilla. Nyt vuorossa olivat nuorten kanssa työskentelevien ammattilaisten ja tukioppilaiden workshopit. Tukioppilaiden kanssa keskusteltiin kyselyssä esiin nousseista haasteista ja huolenaiheista, suunniteltiin ensi kevään iltatapahtumaa ja pelattiin kahoot-pelejä. Nuorille näytetty kiusaamisesta kertova video herätti paljon tunteita. Moni toi esiin sen kuinka tärkeää olisi saada kitkettyä kiusaaminen pois. Yksi nuorista nosti hienosti esiin tuen tarpeellisuuden – pienetkin eleet ja sanat voivat helpottaa kiusaamista kokevan oloa.

Workshopit järjestettiin verkon kautta ja tekniikasta vastasivat Juho-Heikki Korhonen, Teemu Auvinen ja Toni Väisänen. Jyväskylän lisäksi Music Against Drugs toteuttaa ehkäisevän päihdetyön kokonaisuutta tällä hetkellä Vantaalla, Varkaudessa ja Oulussa.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut