Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

JJK:n kotipeliin järjestetään sunnuntaina koronarokotuspiste – piikin ottajille tarjolla yli 150 euron arvoiset edut, joihin kuuluvat myös otteluliput: "Koemme, että ei siinä pitäisi mitään pahaa olla"

JJK tarjoaa koronarokotuksen ottajalle nyt ilmaiset pelit. Kuva JJK:n ja Herculeksen välisestä ottelusta. Peppi Lokka

Katri Nieminen, Riikka Minkkinen

Jyväskylän kaupunki järjestää koronarokotuspisteen Harjun Stadionilla JJK:n kotipelin yhteydessä sunnuntaina 24. lokakuuta kello 12–15.

Harjun tilapäiseltä rokotuspisteeltä on tarjolla koronarokotus ilman ajanvarausta sekä ykkösrokotetta että kakkosannosta, kunhan rokotusväliksi tulee kuusi viikkoa.

Rokotuspisteelle pitää ottaa mukaan henkilökortti, passi tai Kela-kortti tunnistautumista varten.

Kaupunki ohjeistaa pitämään myös turvaväliä ja noudattamaan hygieniaohjeita ja varautumaan viipymään sairaanhoitajien tarkkailussa rokotuksen jälkeen noin 15 minuuttia.

– Saavuthan rokotukseen vain terveenä, kaupunki kehottaa.

Rokotteen saamiseksi ei tarvita pääsylippua JJK:n peliin, päin vastoin, rokotuksen jälkeen saa jäädä seuraamaan peliä veloituksetta. Pääsyliput saa kahdelle hengelle sunnuntaina klo 14 Harjun Stadionilla pelattavaan JJK-JBK -otteluun. Rokotteen voi ottaa myös vaikka ei haluaisi peliä tulla katsomaan.

JJK kertoo tiedotteessa haluavansa kannustaa kaupunkilaisia ottamaan täyden rokotesuojan ja kiitoksena lahjoittavansa kumppaneidensa kanssa Harjun stadionin rokotuspisteeltä rokotteen ottaville monenlaisia etuja.

Etuihin kuuluvat Kuntomaailman 10 päivän ilmainen tutustumistarjous, otteluisäntä SAKin lahjoittama Pandan suklaarasia, Vesilinna Café & Restaurantin tarjoamat ilmaiset pullakahvit sekä Keskisuomalaisen digilehden lukuoikeus kuukaudeksi. Etujen arvo on yhteensä hieman yli 150 euroa.

Harjulla on varauduttu siihen, että rokotteita voidaan hakea paikalle lisääkin, jos ne pääsevät loppumaan kesken.

JJK Jyväskylän myynti-ja markkinointijohtaja Joni Vesalaisen mukaan JJK on tehnyt jo pitkään yhteiskuntavastuutempauksia. Esimerkiksi viime vuonna Palokan palon uhreille kerättiin kännykän latureita.

– Idea on, että innostettaisiin ihmisiä ottamaan rokote. Tapahtuma- ja urheiluala ja kaikki muutkin ovat tässä aika paljon kärsineet. Isompikin asia on se, että terveys on tärkeä juttu, Vesalainen kertoo.

Onko rokotteelle houkuttelu etujen avulla oikein?

– Tämä on tietynlainen kokeilu. Ei varmaan valtakunnallisestikaan ole näin laajaa etuhommaa tehty. Koemme, että ei siinä pitäisi ainakaan mitään pahaa olla. Toivomme paljon, että tulee väkeä ja että muut urheiluseurat nappaavat tästä, sillä meidän alan toimijoilla on todella paljon yhteistyökumppaneita ja hekin varmasti miettivät keinoja, joilla voisi olla mukana tässä aktivoimassa ihmisiä ottamaan rokote.

Vesalaisen mukaan JJK:ssa luotetaan, että ihmiset ovat valveutuneita ja tietävät, mistä on kyse ja ovat punninneet itse, ottavatko vai eivätkö ota rokotetta.

– Itselleni rokotteen ottamiseen riitti se, että se suojaa muita. Varmasti jokainen on käynyt omassa mielessään väännön ja keskustelun, ottaako rokotteen ja monelle on voinut käydä, että pitäisi ja pitäisi eikä ole saanut aikaiseksi ottaa sitä, Vesalainen perustelee.

JJK:n pelin lisäksi rokotteen saamiselle on nyt virallisten rokotepisteiden lisäksi muita mahdollisuuksia pilvin pimein. Jyväskylän kaupunki tiedotti aiemmin, että syyslomaviikolla on mahdollisuus hakea rokote kauppakeskus Sepästä, keskustan Forumista tai keskiviikon JYP-kotipelistä.

Koronarokotteen voi hakea syyslomaviikolla kauppakeskus Sepästä, Forumista tai jopa JYPin kotipelistä – "Jokaisen tulee kantaa vastuunsa ja hakea rokote", jyrähtää vastuulääkäri Käsmä

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut