Perussuomalaiset nimesivät ensimmäisenä kansanedustajan Keski-Suomen aluevaaleihin –  katso koko 19 uuden nimen lista

Kansanedustaja Jouni Kotiaho (ps.) Jämsästä on ensimmäinen Keski-Suomen aluevaaleihin ilmoittautunut kansanedustaja. Autoilija Jouni Kotiaho, 63, on myös Jämsän kaupunginvaltuuston toinen varapuheenjohtaja. Kansanedustajaksi hänet valittiin kevään 2019 eduskuntavaaleissa.

Ehdokkaiden joukkoon nimettiin myös Kotiahon eduskunta-avustaja Pekka Kataja.

Perussuomalaisten Keski-Suomen piiri nimesi 19 uutta ehdokasta kuudesta eri kunnasta: Toivakasta Mika Mäkelä, Jämsästä Kotiahon ja Katajan lisäksi Joni Frisk, Jukka Haaparanta, Jyrki Niittymaa, Markus Koskinen, Karita Puttonen. Hankasalmelta Piia Isännäinen ja Pirkko Ruuska. Äänekoskelta Marke Tuominen, Joni Kotilainen, Lauri Lax, Petra Virtanen, Marko Laitinen ja Antti Peltomäki. Saarijärveltä Tero Sironen ja Jouni Vuori, Keuruulta Harri Oksanen.

Muut maakunnan kansanedustajat ovat vielä pidätelleet ilmoitustaan lähteäkö ehdolle vai eikö. Taustalla on myös valtakunnallista keskustelua siitä, onko kansanedustajien syytä pyrkiä aluevaltuustoihin ja riittääkö aika perehtyä niin vaativaan tehtävään oman vaativan tehtävän ohella. Houkuttimena tai paineena on kuitenkin vähintään äänien haravoiminen omalle puolueelle.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut