Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Rokotusaktiivisuus virkistyi Keski-Suomessa pitkän tauon jälkeen – Rokotenyrkiltä uusi arvio siitä, milloin 80 prosentin kattavuus saavutetaan

Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä ihmisten aktiivisuus ajanvarauksissa on ollut matalaa jo pitkän aikaa, vaikka rokotteita ja rokotusaikoja on ollut tarjolla runsaasti. Timo Mustalampi
Emmi Julkunen

Emmi Julkunen

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin Koronarokotekoordinaatioryhmä eli niin sanottu Koronarokotenyrkki arvioi torstain kokouksessaan, että 80 prosentin rokotekattavuus voidaan saavuttaa alueella vielä loppuvuoden aikana.

Kokouksessa todettiin myös, että ihmisten aktiivisuus ajanvarauksissa on ollut matalaa jo pitkän aikaa, vaikka rokotteita ja rokotusaikoja on ollut tarjolla runsaasti. Nyt aktiivisuus on kuitenkin jälleen noussut hieman etenkin ensimmäisten rokotusannosten suhteen. Nyrkki piti aktiivisuuden nousua todella hienona asiana.

Nyrkki muistuttaa alueen asukkaita myös tehosteannoksen tärkeydestä täyden suojan saavuttamiseksi koronavirusta vastaan, sillä joitakin tehosteaikoja on alueella jäänyt käyttämättä. Kolmannet rokotukset ovat alkaneet alueella äskettäin ja riskiryhmään kuuluvia pyydetään seuraamaan oman kunnan tiedotusta aiheesta.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on linjannut kolmannen koronarokotteen tarpeellisuudesta seuraaville ryhmille: Voimakkaasti immuunipuutteisille 12 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille, kaikille 60 vuotta täyttäneille, niille naisille ja 30 vuotta täyttäneille miehille, jotka ovat saaneet rokotteensa lyhyellä, alle 6 viikon annosvälillä yli 6 kuukautta sitten, laitoksissa ja hoivakodeissa asuville sekä riskiryhmille 1 ja 2.

Kolmatta rokoteannosta suositellaan myös alle 30-vuotiaille miehille, jos he ovat vakavasti immuunipuutteisia. Muussa tapauksessa alle 30-vuotiaille miehille ei suositella kolmatta rokotetta.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut