Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hanavettä ei voi vieläkään juoda Muuramen Jaakkolassa – 280 kodin tarpeisiin on järjestetty kaksi vedenjakelupistettä

Vesijohtovettä ei voi edelleenkään käyttää talousvetenä Muuramessa Jaakkolan talousvesiverkoston alueella. Sitä voi toistaiseksi hyödyntää ainoastaan wc:n huuhteluun. Jakeluhäiriö koskee 280 kotitaloutta.

Tilannetta arvioidaan seuraavan kerran lauantaina. Muuramen kunta ja Jyväskylän kaupunki tiedottavat asiasta tuona päivänä verkkosivuillaan viimeistään kello 14.

Muuramen kunnan järjestämät kaksi tilapäistä vedenjakelupistettä sijaitsevat päiväkoti Norlandia Aurinkolahden (Manttaalintie 10) ja Halpahallin (Setäläntie 3) pihoilla. Säiliöt ovat käytettävissä ympäri vuorokauden.

Poikkeustilanne alkoi torstaina aamupäivällä 28. lokakuuta. Muuramen kunnan vesihuoltopäällikkö Jari Oksman kertoo, että vesijohtoverkostossa havaittiin putkirikko Vanhansahanpolulla, ja vedentulo jouduttiin katkaisemaan korjaustöiden ajaksi.

Putkityöt valmistuivat myöhään torstai-iltana. Sen jälkeen vesijohtoverkostoon palautettiin paine ja se huuhdeltiin. Parhaillaan verkostoa puhdistetaan klooraamalla. Oksman kertoo, että klooraaminen on varotoimenpide siltä varalta, jos putkistoon on päässyt putkirikon myötä bakteereja.

– Vedestä otetaan näytteitä, ja terveysviranomainen päättää jatkosta, Oksman kertoo.

Rikkoutuneesta putkesta Oksman kertoo, että se oli peräisin arviolta 1980-luvulta ja särkynyt vanhuuttaan. Osa sen aikakauden pvc-muoviputkista alkaa hänen mukaansa olla "tiensä päässä".

– Niitä on korjattu muuallakin. Asia huomioidaan tulevissa saneeraussuunnitelmissa.

Jaakkolan talousvesiverkoston poikkeustilanne koskee kiinteistöjä seuraavissa osoitteissa: Manttaalintie, Rengintie, Emännänmutka, Piiantie, Pienjaakkolantie, Siuntiontie, Rantalantie, Uimolantie, Pehtoorinpolku, Roomupolku, Päijätpolku, Päijätrinne, Päijättie, Tyynitie 2 ja Saarenkyläntie 385.