Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Meidän juttu: Saarijärven Yhtenäiskoulussa vietettiin gluteenitonta päivää

Maarit Tellikka

Saarijärven Yhtenäiskoulussa vietettiin lauantaina 16.10. yhdessä Saarijärven Marttojen ja Keski-Suomen keliakiayhdistyksen vertaistukihenkilöiden kanssa gluteenitonta päivää.

Aamupäivällä kerroin Martoille keliakiasta, joka on autoimmuunisairaus sekä ehdottoman gluteenittomasta ruokavaliosta, joka on ainoa hoito sairauteen.

Valmistimme yhdessä gluteenittomia leivonnaisia ja makaronilaatikkoa. Kello 12–14 opetuskeittiölle sai tulla vapaasti maistelemaan tuotoksiamme.

Oli todella mukava päivä ja samalla juttelimme muistakin kiinnostavista asioista. Maistelimme yhdessä muiden asiasta kiinnostuneiden kanssa onnistuneita leivonnaisia ja laatikkoa. Reseptejä ja muutakin tietoutta sai ottaa mukaan.

Myös Martat esittelivät toimintaansa. Iso kiitos Martoille ja vertaistukihenkilöille! Teidän avulla päivästä tuli onnistunut ja hauskaa oli. Terveisin Keski-Suomen keliakiayhdistyksen vertaistukihenkilö Maarit Tellikka.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut