Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Veden käyttökielto purettiin Muuramen Jaakkolassa – tilalle annettiin keittokehotus, katso alue kartalta

Keittokehotuksen aikana on kaikki ruoka- ja juomavesi keitettävä vähintään viiden minuutin ajan. Juha Poutanen
Tommi Salo

Tommi Salo

Veden käyttökielto puretaan ja keittokehotus tulee voimaan Muuramen Jaakkolan talousvesiverkoston alueella. Asiasta tiedotettiin sunnuntaina hieman ennen puoltapäivää.

Keittokehotuksen aikana on kaikki ruoka- ja juomavesi keitettävä vähintään viiden minuutin ajan. Keittämätöntä vettä voi käyttää peseytymiseen sekä pyykin ja astioiden pesuun.

Varotoimenpiteenä annettu keittokehotus koskee kiinteistöjä, jotka sijaitsevat osoitteissa Manttaalintie, Rengintie, Emännänmutka, Piiantie, Pienjaakkolantie, Siuntiontie, Rantalantie, Uimolantie, Pehtoorinpolku, Roomupolku, Päijätpolku, Päijätrinne, Päijättie, Tyynitie 2 ja Saarenkyläntie 385.

Ympäristöterveys on ottanut vesinäytteet alueen vesijohtoverkostosta tänään sunnuntaina. Tilanteen jatkosta tiedotetaan seuraavaan kerran Jyväskylän kaupungin ja Muuramen kunnan internetsivuilla huomenna maanantaina kello 14 mennessä.

Muuramen kunnan järjestämät tilapäiset vedenjakelupisteet ovat edelleen käytössä Norlandia Aurinkolahden päiväkodin pihassa, Manttaalintien päässä ja Halpahallin edustalla osoitteessa Setäläntie 3.

Jaakkolan talousvesiverkoston vettä käyttäviä muistutetaan siitä, että vettä tulee juoksuttaa ennen käyttöä, koska veden käyttö edesauttaa klooripitoisen veden huuhtoutumista verkostosta. Klooripitoisuus voi olla korkeampi seisoneessa vedessä.

Klooraus voi irrottaa verkostosta rauta- ja mangaanisakkoja. Sakkaista tai värillistä vettä ei tule juoda, eikä sitä tule käyttää ruoanlaittoon, peseytymiseen, pyykinpesuun eikä astianpesuun. Kloori voi haista ja maistua vedessä. Herkkäihoisille kloori voi aiheuttaa samantyyppisiä iho- ja silmäoireita kuin kloorattu uimavesi.

Veden käyttökielto Muuramen Jaakkolassa johtui aiemmin viikolla paikallistetusta putkirikosta.

Vedenkäyttöohjeet

Keittokehotuksen ollessa voimassa muista nämä asiat

Keitä vettä 5–10 minuuttia. Muista keittää myös mehun laimennukseen käytettävä vesi. Mikäli vesi kiehuu ja tulee keitetyksi ruuanlaiton yhteydessä, ei sitä tarvitse etukäteen erikseen keittää.

Kahvinkeittimissä tai vedenkeittimissä vesi ei kiehu riittävän kuumaksi.

Muistathan, että myöskään jääkuutioita ei saa tehdä keittämättömästä vedestä.

Huuhtele vihannekset ja salaatit keitetyllä, jäähdytetyllä vedellä.

Siivoukseen, pyykinpesuun, tiskaamiseen, peseytymiseen ja WC:n huuhteluun voi käyttää hanavettä aivan normaalisti.

Huolehdi siitä, että pestyt astiat ja esimerkiksi leikkuualustat kuivuvat kunnolla ennen seuraavaa käyttöä.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut