Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Suolahden vaneritehtaalla puhallinlaitteistosta levisivät liekit kuivaamohallin katolle – palomestari hehkuttaa tehtaan työntekijöiden esimerkillistä toimintaa

Työntekijöiden tehokas alkusammutus saattoi hyvinkin pelastaa laajan tehdasalueen suuremmilta vahingoilta, arvioi päivystävä palomestari. Risto Aalto
Emmi Julkunen

Emmi Julkunen

Äänekosken Suolahden vaneritehtaan kuivaamohallin puhallinlaitteistossa syttyi palo varhain tiistaiaamuna hieman ennen kello kolmea. Palo levisi kattorakenteisiin ja kaikkiaan kattoa paloi noin 40 neliömetriä.

Lisäksi puhallin-laite kärsi sellaiset vauriot, että siitä tuli käyttökelvoton.

Keski-Suomen pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Tapani Kellosaari kertoo, että tämän hetken arvion mukaan palo sai alkunsa puhallinlaitteistosta, josta se levisi kattorakenteisiin.

Kellosaari arvioi, että henkilökunnan tekemä alkusammutus on ratkaisevasti rajannut palon leviämistä ja täten vähentänyt huomattavasti aineellisia vahinkoja.

– Tilanteeseen nähden aineelliset vahingot jäivät kohtuullisiksi. Jos palo pääsee leviämään katolla, niin se olisi usein vaikeasti sammutettava, hän kertoi.

Henkilövahinkoja tapauksessa ei sattunut. Kymmenen tehtaan työntekijää pääsi poistumaan omatoimisesti palavasta rakennuksesta.

Pelastuslaitos poistui kohteesta puoli kuuden aikoihin aamulla. Jälkivartiointivastuu on luovutettu tehtaan henkilökunnalle. Paikalla oli enimmillään 10 pelastuslaitoksen yksikköä.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut