Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomalaiset haluavat joululahjan myös työnantajaltaan, mutta mikä tahansa lahja ei käy

Käytännössä kaikki suomalaiset tahtovat työnantajaltaan joululahjan, sillä joululahjaa odottelee 97 prosenttia palkansaajista. Valtaosa (60 %) haluaa vieläpä itse päättää, mikä joululahja on.

Valintatilanteessa vain 38 prosenttia valitsisi ennemmin pikkujoulut kuin joululahjan työnantajalta. Tämä käy ilmi Delicard-lahjakorttipalvelua tarjoavan Edenredin kyselystä.

Joulun ohella lahjoja halutaan ennen muuta kiitoksina työsuorituksista ja onnitteluina uramerkkipäivistä.

Valtaosa palkansaajista sanoo, että työnantajalta saadut lahjat nostavat heidän työmotivaatiotaan. Vain kolmasosa palkansaajista ei tietoisesti petraa työtehoaan, vaikka saisivat työnantajaltaan lahjoja.

– Työmotivaation lisäksi lahjat pönkittävät sitoutumista. 62 prosenttia työntekijöistä näkee sitouttavan vaikutuksen tärkeimmäksi syyksi, miksi työnantajan kannattaa muistaa lahjoin. Joka viides kokee tärkeimmäksi syyksi yhteishengen nostatuksen, Delicardin Suomen brändijohtaja Laura Kuusela kertoo tiedotteessa.

Olennaista on myös lahjojen rahallinen arvo. Yli puolet työntekijöistä katsoo rahallisen arvon vertautuvan heidän työnantajaltaan saamaansa arvostukseen.

Lähes joka toinen kokee hyvän lahjan maksavan 51–100 euroa. 31 prosenttia pitää hyvänä 101–200 euroa maksavaa lahjaa.

Työnantajan näkökulmasta 100 euroa on olennainen raja, sillä sen arvosta saa kullekin työntekijälle vuodessa antaa lahjoja verovapaasti.

Kyselyyn vastasi 812 palkansaajaa Suomessa lokakuussa. Vastaajia oli eniten terveydenhuolto- ja sosiaalialalta, julkishallinnosta ja järjestöistä, tietoliikenteestä, rakennus-, asennus- ja huoltoalalta sekä asiakaspalvelusta.