Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Podcast: Arto Oksanen on nähnyt miljardien valovuosien päähän – Radio Keskisuomalaisessa pohdittiin, onko maailmankaikkeudessa älyllistä elämää muualla kuin maapallolla

Arto Oksanen. Radio Keskisuomalainen

Keskisuomalainen

– Se avartaa sitä omaa näkemystä maailmankaikkeudesta ja ihmiskunnan ja maapallon ja meidän oman linnunradan ja aurinkokunnan pienuudesta verrattuna siihen koko maailmankaikkeuteen, sanoo tähtitiedeharrastaja ja Sirius Ry:n puheenjohtaja Arto Oksanen kaukoputkella maailmankaikkeuden reunalle katselusta.

Tähtitieteellinen yhdistys on vuodesta 1959 alkaen tähyillyt taivaalle Jyväskylässä. Miljardien valovuosien päähän nähnyt Arto Oksanen vastaili Radio Keskisuomalaisen Henri Bergin kysymyksiin siitä, millaisina tähdet kaukoputkesta näkyvät ja onko hän koskaan nähnyt mitään selittämätöntä. Jos maailmankaikkeudessa on muuta älyllistä elämää, miten valovuosien päähän nykytekniikalla voidaan viestiä?

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut