Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Reissumiehen ulkoasu muuttuu – Fazer halusi monipuolistaa etiketin mieskuvaa

Reissumiehen ulkoasua on muutettu ennenkin erilaisten kampanjoiden ajaksi. Vuonna 2017 leipäpaketeissa oli erilaisia murteita. Kai Sinervo

Justus Vento

Reissumies-ruisleipäpaketin ulkoasu uudistuu marraskuun ajaksi. Leipäpusseihin ilmestyy uusia kasvoja: monimuotoisuus- ja inklusiivisuuskonsultti Dakota Robin, rap-artisti PastoriPike sekä entinen jääkiekkoilija Marko "Jarna" Jantunen.

Brändin omistavan Fazerin mukaan jopa puolet suomalaisista miehistä kokee, että perinteinen mieskuva on ahdas. Yhtiö halusi omien sanojensa mukaan muuttaa tilannetta omalta osaltaan päivittämällä suosikkileivän ulkoasua.

Jantunen päätyi mainoskasvoksi suoralla yhteydenotolla, huumeriippuvuudesta kärsinyt entinen jääkiekkoilija kertoo Ilta-Sanomille.

– Fazer otti taannoin yhteyttä, ja kysyi kiinnostustani lähteä mukaan kampanjaan, joka vaikutti heti todella mielenkiintoiselta. Halusin ilman muuta mukaan, koska kyse on yhteiskunnallisesti erittäin tärkeästä teemasta, Jantunen kertoo lehdelle.

Vuonna 2010 ammattiuransa päättänyt mies on luennoinut raitistumisensa jälkeen huumausaineiden vaaroista. Nyt hän päätti ottaa kantaa myös yhteiskunnallisesti.

– Haluan kokemusteni kautta laajentaa suomalaista mieskuvaa. Reissumies elää täysillä ja antaa muiden elää omaa elämää. Miehet saavat ja miesten pitää puhua tunteistaan sekä pyytää apua tarvittaessa, yksin ei kenenkään tarvitse pärjätä. Miehen kannattaa olla rehellinen itselleen, avoin totuudelle ja suvaitsevaisuudelle.

Jantunen haluaa myös antaa kasvot päihdesairaudelle ja siitä toipumiselle.

– Huumeriippuvuus koskettaa valtavaa määrää suomalaisia. On hienoa, että valtakunnallisesti tehtävä nuorten ennaltaehkäisevä päihdetyö istuu myös Fazerin arvoihin, Jantunen sanoo Ilta-Sanomille.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut