Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jyväskylän kaupunginvaltuusto päättää veroista, äänestystä ounastellaan – seuraa suorana kello 18 alkaen

 

Jyväskylän kaupunginvaltuusto päättää maanantai-iltana ensi vuoden veroprosenteista. Päätöstä edeltää kaupunginjohtajan talousarvioesittely.

Kaupunginhallituksen hyväksymä pohjaesitys on, että tuloveroprosentti pidetään edelleen 20 prosentissa eikä kiinteistöverojakaan koroteta. Hallituskäsittelyssä vasemmistoliitosta tuli puolen prosentin korotusehdotus, mitä odotetaan myös kaupunginvaltuuston käsittelyssä.

Valtuuston listalla on myös tämän vuoden talousarviomuutokset ja kaupungin talouden neljännesvuosikatsaus.

Keskustelua ja äänestystä on luvassa myös palvelualoitteen jatkamisesta Jyväskylässä. Kokoomuksen aikaansaama palvelualoite mahdollistaa sen, että yrityksillä ja järjestöillä on mahdollisuus tehdä aloite kaupungin palvelutehtävän kilpailuttamisesta ja ulkoistamisesta tai kokonaan yksityistämisestä, jos palvelu voidaan tuottaa laadullisesti paremmin ja halvemmalla.

Palvelualoitetta esitettiin jatkettavaksi koko uuden valtuustokauden ajaksi (2021–2025), mutta kaupunginhallituksessa käydyn äänestyksen jälkeen valtuustolle ehdotetaan, että sitä jatketaan vain vuoden 2022 loppuun saakka. Kokous alkaa kello 18 ja sitä voi seurata suorana jutun alusta löytyvästä videoupotuksesta.