Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Jyväskylän kaupunginvaltuusto päättää veroista, äänestystä ounastellaan – seuraa suorana kello 18 alkaen

Kaupunginvaltuusto kokoontuu jälleen kaupungintalolla. Yleisöä kokouksiin ei vielä päästetä. Risto Aalto
Satu Kakkori

Satu Kakkori

 

Jyväskylän kaupunginvaltuusto päättää maanantai-iltana ensi vuoden veroprosenteista. Päätöstä edeltää kaupunginjohtajan talousarvioesittely.

Kaupunginhallituksen hyväksymä pohjaesitys on, että tuloveroprosentti pidetään edelleen 20 prosentissa eikä kiinteistöverojakaan koroteta. Hallituskäsittelyssä vasemmistoliitosta tuli puolen prosentin korotusehdotus, mitä odotetaan myös kaupunginvaltuuston käsittelyssä.

Valtuuston listalla on myös tämän vuoden talousarviomuutokset ja kaupungin talouden neljännesvuosikatsaus.

Keskustelua ja äänestystä on luvassa myös palvelualoitteen jatkamisesta Jyväskylässä. Kokoomuksen aikaansaama palvelualoite mahdollistaa sen, että yrityksillä ja järjestöillä on mahdollisuus tehdä aloite kaupungin palvelutehtävän kilpailuttamisesta ja ulkoistamisesta tai kokonaan yksityistämisestä, jos palvelu voidaan tuottaa laadullisesti paremmin ja halvemmalla.

Palvelualoitetta esitettiin jatkettavaksi koko uuden valtuustokauden ajaksi (2021–2025), mutta kaupunginhallituksessa käydyn äänestyksen jälkeen valtuustolle ehdotetaan, että sitä jatketaan vain vuoden 2022 loppuun saakka. Kokous alkaa kello 18 ja sitä voi seurata suorana jutun alusta löytyvästä videoupotuksesta.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut