Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Suomalaiset ovat Euroopan neljänneksi ahkerimpia kortilla maksajia – Venäjä yllättää korttikansana

Kymmenessä vuodessa suomalaisten korttimaksujen määrä on lähes kolminkertaistunut. Teemu Vestovuo

Eija Marja-aho

Suomalaiset ovat Euroopan neljänneksi ahkerimpia maksukorttien käyttäjiä. Suomalaiset maksavat kortilla keskimäärin 349 kertaa vuodessa. Kymmenessä vuodessa suomalaisten korttimaksut ovat lähes kolminkertaistuneet, käy ilmi konsulttiyhtiö Boston Consulting Groupin tekemästä selvityksestä.

Viime vuonna eniten korttia vinguttivat norjalaiset, jotka maksoivat kortilla keskimäärin 478 kertaa vuodessa. Toisella sijalla ovat tanskalaiset (383 maksua) ja kolmantena ruotsalaiset (366).

Viidenneksi eniten maksukortteja käytetään Venäjällä. Kehitys on maassa ollut nopeaa: kymmenen vuotta sitten venäläiset olivat vielä Euroopan viidenneksi vähiten kortilla maksava kansa.

Vähiten maksukortteja käyttävät bulgarialaiset, jotka käyttävät korttia keskimäärin vain 30 kertaa vuodessa. Häntäpäästä löytyvät myös Romania (62), Italia (70), Kreikka (77) ja Saksa (87).

– Suomalaisten ahkera maksukorttien käyttö ei ole yllätys. Ehkä yllättävämpää on se, kuinka suuret Etelä- ja Keski-Euroopan maat eivät vieläkään ole ottaneet selviä askelia kohti käteisestä luopumista, sanoo Boston Consulting Groupin osakas Roope Talasmaa tiedotteessa.

BCG ennustaa suomalaisten korttimaksujen lähes kaksinkertaistuvan seuraavan kymmenen vuoden aikana. Kasvun uskotaan jatkuvan keskimäärin 7,4 prosentin vuosivauhdilla vuoteen 2030 asti.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut