Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomalaiset ovat Euroopan neljänneksi ahkerimpia kortilla maksajia – Venäjä yllättää korttikansana

Suomalaiset ovat Euroopan neljänneksi ahkerimpia maksukorttien käyttäjiä. Suomalaiset maksavat kortilla keskimäärin 349 kertaa vuodessa. Kymmenessä vuodessa suomalaisten korttimaksut ovat lähes kolminkertaistuneet, käy ilmi konsulttiyhtiö Boston Consulting Groupin tekemästä selvityksestä.

Viime vuonna eniten korttia vinguttivat norjalaiset, jotka maksoivat kortilla keskimäärin 478 kertaa vuodessa. Toisella sijalla ovat tanskalaiset (383 maksua) ja kolmantena ruotsalaiset (366).

Viidenneksi eniten maksukortteja käytetään Venäjällä. Kehitys on maassa ollut nopeaa: kymmenen vuotta sitten venäläiset olivat vielä Euroopan viidenneksi vähiten kortilla maksava kansa.

Vähiten maksukortteja käyttävät bulgarialaiset, jotka käyttävät korttia keskimäärin vain 30 kertaa vuodessa. Häntäpäästä löytyvät myös Romania (62), Italia (70), Kreikka (77) ja Saksa (87).

– Suomalaisten ahkera maksukorttien käyttö ei ole yllätys. Ehkä yllättävämpää on se, kuinka suuret Etelä- ja Keski-Euroopan maat eivät vieläkään ole ottaneet selviä askelia kohti käteisestä luopumista, sanoo Boston Consulting Groupin osakas Roope Talasmaa tiedotteessa.

BCG ennustaa suomalaisten korttimaksujen lähes kaksinkertaistuvan seuraavan kymmenen vuoden aikana. Kasvun uskotaan jatkuvan keskimäärin 7,4 prosentin vuosivauhdilla vuoteen 2030 asti.