Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Janakan päiväkotikoulusta määrättiin lapsia karanteeniin, Jämsässä todettu koronatartunta Kaipolan koulussa

Janakan päiväkotikoulusta on asetettu lapsia karanteeniin korona-altistumisen vuoksi. Arkistokuva vuodelta 2015. Tiina Mutila

Jaakko Vilmusenaho

Korona-altistus on vienyt lapsia koronakaranteeniin Jyväskylän Vaajakoskella sijaitsevasta Janakan päiväkotikoulusta.

Jyväskylän kaupungin verkkosivujen mukaan koronavirukselle altistuminen tapahtui 4.11. Karanteenit kestävät kymmenen päivää.

Jämsässä Kaipolan koulussa on todettu koronavirustartunta oppilaalla, joka on ollut koulun tiloissa.

Jämsän kaupungin tiedotteen mukaan todettu koronatartunta ei vaikuta koulun toimintaan tai koulun tilojen käyttöön. Opetus jatkuu normaalisti ja oppilaiden huoltajille on tiedotettu asiasta Wilmassa.

– Kouluikäisillä lapsilla tauti on yleensä lieväoireinen ja koulualtistumistilanteissa jatkotartunnat ovat vähäisiä. Jos kuitenkin tiedät altistuneeksi koronavirukselle ja sinulla on siihen sopivia oireita, silloin on syytä hakeutua koronatestiin. Mikäli lapsellenne tulee hengitystieinfektio-oireita, hän jää kotiin ja voi palata kouluun siinä vaiheessa, kun oireet ovat selvästi helpottamassa ja lapsi jaksaa osallistua koulun arkeen, Jämsän kaupungin tartuntatautilääkäri Suvi-Tuuli Ojala opastaa tiedotteessa.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut