Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Poliisi varoittaa jälleen valepoliisien huijaussoitoista: pankkitunnuksia ei pidä antaa puhelimessa kenellekään – keskisuomalainen eläkeläisnainen taipui painostuksen alla

Poliisi muistuttaa, ettei pankkitunnuksia tule koskaan antaa kenellekään puhelimessa. Päivi Halonen

Heli Paananen

Suomalaiset ovat saaneet jälleen puhelinsoittoja poliiseina esiintyviltä rikollisilta, jotka yrittävät päästä vilpillisesti käsiksi ihmiset pankkitileille. Tapauksia on ilmennyt viime viikkojen aikana eri puolilla maata.

Yksi soiton saaneista on 1940-luvulla syntynyt keskisuomalaisnainen. Puhelimessa soittaja väitti olevansa poliisi ja kertoi naisen rahojen olevan vaarassa joutua rikollisten käsiin, minkä estämiseksi naisen tulisi antaa soittajalle pankkitunnuksensa.

Nainen haistoi palaneen käryä, mutta lopulta antoi vaaditut tiedot soittajan painostettua sinnikkäästi. Luovutettujen tietojen avulla eläkeläisnaisen tililtä oli siirretty kaikki varat eteenpäin, mutta tällä kertaa pankki sai estettyä siirron.

Poliisi muistuttaa jälleen, etteivät viranomaiset kysele pankkitunnuksia puhelimitse, vaan kyseessä ovat huijarit, eikä tietoja tule luovuttaa kenellekään puhelimitse.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut