Elokuva-arvio: | Haamujengin nostalginen paluu valkokankaalle – uusi Ghostbusters on mitä vaivattominta viihdettä teini-ikäiseen makuun

Ghostbusters: Afterlife

Arvio: 3/5

Kun kaksi ensimmäistä Ghostbusters-elokuvaa (vuosilta 1984 ja 1989) olivat globaaleja kassamagneetteja, ei ole mikään ihme että noiden alkuperäisteosten ohjaaja-käsikirjoittaja Ivan Reitman halusi jatkaa tarinaa.

Tällä kertaa tuottajana toimiva Reitman sai ohjaajaksi poikansa Jasonin ja lopputulos on mitä vaivattominta viihdettä teini-ikäiseen makuun.

Draama lähtee liikkeelle syrjäseudulta, missä yksinäinen vanhus kamppailee itsekseen jotain selittämätöntä vastaan. Kamppailu päättyy ja seuraavalla viikolla perikunnan edustaja, yksinhuoltajaäiti Callie saapuu pakon edessä lastensa Trevorin ja Phoeben kanssa asuttamaan kummallisella maineella varustettua taloräyskää.

Talo alkaa tasaisen varmasti paljastaa omia sekä isoisän salaisuuksia ja kuinka ollakaan – pian ollaan alkuperäisen Ghostbusters-tarinan jäljillä.

Hirvittävä hahmo on palannut jälleen kerran ottamaan valtaansa maapallon asukkaineen. Vaan onneksi on nohevia teinejä, jotka hallitsevat tekniikat ja ryhtyvät pelastamaan ihmiskuntaa.

Haamujengistä kertova kolmas osa on äärimmilleen viritettyä pöljyyttä, johon sekoitetaan vallan erinomaisesti ilkikurista huumoria mukaan.

Niille nykyisille aikuisille, joita aiemmat elokuvat ovat pienenä ihmisenä liikuttaneet, uusi versio suo taatusti nostalgisen matkan omiin lapsuuskokemuksiin elokuvateattereissa sekä VHS-nauhureitten äärellä.

Suurta tarinaa tai merkityksellistä taidetta ei ole luvassa. Sen sijaan tarjolla on parituntinen mielen tyhjennys maailmanmenosta.

Uusi teknologia suo toki tarinankerrontaan visuaalisia mahdollisuuksia, joita käytetäänkin niin paljon kuin vain mahdollista. Siksi elokuvassa on aiempiin filmatisointeihin verrattuna vieläkin enemmän räväkkää toimintaa, vauhdikkaita tilanteita sekä teknologista vippaskonsteilua.

Ja onhan se myönnettävä, että pelkästään Bill Murrayn, Dan Aykroydin, Ernie Hudsonin, Annie Pottsin ja Sigourney Weaverin piipahtamiset elokuvassa herättävät kyynisemmänkin kriitikon muistelemaan menneitä.

Lisäksi aiempien Ghostbusters-elokuvien yksi päänäyttelijöistä eli Harold Ramis pääsee nyt tekemään todellisen haamuroolin sieltä jostain, mitä voitaisiin kutsua afterlifeksi.

Ohjaus Jason Reitman. Rooleissa: Mckenna Grace, Carrie Coon, Finn Wolfhard, Logan Kim, Paul Rudd.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut