Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Jyväskylän kaupunki rokottaa influenssan varalta joulukuun puoliväliin asti – näin varaat ajan

Influenssarokotuskausi on para-aikaa käynnissä. Kuvituskuva. Risto Aalto

Jaakko Vilmusenaho

Jyväskylän terveyspalvelut kehottaa nyt varaamaan ajan influenssarokotukseen, mikäli sen ottaminen on suunnitelmissa vielä tämän vuoden aikana.

– Yhtäaikaisesti influenssarokotusten rinnalla on meneillään kolmansien koronarokotusten anto siihen oikeutetuille. Influenssarokottaminen pyritäänkin saamaan päätökseen joulukuun puoliväliin mennessä. Toistaiseksi influenssarokotteita on vielä hyvin jäljellä, joten aika kannattaa varata nyt, jos haluaa varmistaa rokotteen saannin, kehottaa kehittäjäsairaanhoitaja Johanna Pekkilä Jyväskylän terveyspalveluista.

Influenssarokote on mahdollista ottaa myös koronarokotteella käynnin yhteydessä.

Influenssarokotuskausi käynnisti lokakuun alussa Jyväskylän, Hankasalmen ja Uuraisten terveyspalveluissa. Rokotteita on annettu marraskuun loppuun mennessä noin 24 000 annosta.

Viime vuonna influenssarokotteita annettiin Jyväskylän, Hankasalmen ja Uuraisten terveyspalveluissa noin 37 000 kappaletta. Rokotteen normaalisti ottavien ryhmästä reilulla kolmanneksella on siis piikki hakematta.

Influenssarokotukseen voi varata ajan sähköisesti terveyspalveluiden nettisivujen kautta tai omalle terveysasemalle soittamalla.

Pekkilä pyytää ajan sähköisesti varaavia lukemaan ensiksi ajanvaraussivun ohjeet. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ohje kertoo, onko henkilö oikeutettu maksuttomaan rokotukseen. Jos on oikeutettu maksuttomaan rokotukseen, sivuilla on neuvottu paikat, johon ajan voi varata. Jos ei ole oikeutettu maksuttomaan rokotukseen eikä rokotetta voi saada esimerkiksi työterveydestä, rokotteen voi ostaa omakustanteisesti apteekista. Tähän tarvittavan reseptin saa soittamalla omalle terveysasemalle.

Kyllön, Novan, Palokan ja Sampoharjun terveysasemien asiakkaat varaavat ajan Killerin tai Kuokkalan rokotusasemalle. Hankasalmen, Uuraisten, Huhtasuon, Korpilahden, Säynätsalon ja Tikkakosken terveysasemien asiakkaat varaavat ajan ensisijaisesti omalta terveysasemaltaan, mutta tarvittaessa ajan saa myös Killeriltä tai Kuokkalasta.

Neuvolat rokottavat vain raskaana olevia naisia, alle 7-vuotiaita lapsia sekä alle kuuden kuukauden ikäisten vauvojen ja raskaana olevien lähipiiriin kuuluvia.

Seututerveyskeskuksen influenssarokotteet tiukassa

Keski-Suomen seututerveyskeskus tiedotti keskiviikkona, että influenssarokotusaikoja on varattavissa joulukuulle vain Keuruulla ja Laukaassa.

Muihin Seututerveyskeskuksen kuntiin uusia influenssarokotusaikoja ei voida toistaiseksi antaa.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut