Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jyväskylän lennot turvattu elokuulle 2022 asti – Traficom jatkoi tukilentoja viidelle paikkakunnalle

Jyväskylän lentoliikenne on jälleen turvattu ensi vuoden elokuulle asti.

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on jatkanut viiden lentokentän tukiliikennettä elokuun 14 päivään asti 2022.

Traficom kilpailutti alkuvuonna 2021 säännölliset reittilennot Helsingistä viiteen maakuntakeskukseen: Joensuuhun, Jyväskylään, Kajaaniin, Kemi-Tornioon ja Kokkola-Pietarsaareen.

Nyt Traficom on nyt täydentänyt sopimuksiaan lentoyhtiöiden kanssa, jotta maakuntien tuettu lentoliikenne voi jatkua 14. elokuuta 2022 asti.

Traficom kilpailutti säännölliset reittilennot Helsingistä Joensuun, Jyväskylän, Kajaanin, Kemi-Tornion ja Kokkola-Pietarsaaren lentokentille alkuvuodesta, ja lentoliikenne alkoi toukokuussa. Traficom on täydentänyt sopimuksiaan lentoyhtiöiden kanssa, jotta lentoliikenne maakuntiin voi jatkua valtion tukemana.

Lennot toteutetaan sopimuksessa olevan option avulla, joten kyseessä on nykyisen sopimuskauden pidennys. Samat lentoyhtiöt jatkavat liikennöintiä, ja aikataulut pysyvät pääosin samoina. Aikatauluihin on tehty pieniä muutoksia ja alueiden tärkeimpien tapahtumien ympärille on hankittu muutamia lisälentoja.

Lentojen jatkumisen toteutuminen vaatii sen, että valtion neljännessä lisätalousarvioesityksessä esitetty 13,8 miljoonan euron rahoitus myönnetään.

Liikennöivänä lentoyhtiönä jatkaa Jyväskylässä virolainen pienlentoyhtiö NyxAir OÜ.

Tavoitteena on, että tuetun kauden jälkeen lentoliikenne alueille jatkuu markkinaehtoisesti.