Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Liike Nyt Keski-Suomelta kuusi aluevaaliehdokasta

Riikka Minkkinen

Riikka Minkkinen

Liike Nyt Keski-Suomi julkisti torstaina aluevaaliehdokkaita.

Ehdokkaat ovat Markus Lahtinen, Timo Hovila, Mikko Venemies, Joonas Vilppunen, Mikko Virtanen ja Patrick Sjöberg. Neljä ehdokasta on Jyväskylästä, yksi Laukaasta ja yksi Viitasaarelta.

Liike Nyt kokee tiedotteen mukaan tärkeäksi, että hyvinvointialueen rahat ohjataan hoitoon ja palveluihin, ei hallintoon.

– Tuemme KELA-korvausten nostoa ja palvelusetelien käytön laajentamista, jotta ihmiset pääsevät nopeammin hoitoon ja jonoja saadaan purettua. Ikäihmisille kuuluu arvokas vanhuus ja heidän tulee saada tarvitsemaansa hoitopalvelua lähellä kotipaikkaansa. Myös lääkkeiden korvauksen taso ikäihmisten osalta tulee nostaa, toteaa Liike Nyt Jyväskylän varapuheenjohtaja Markus Lahtinen.

Yksityisten palveluntuottajien pitää olla puolueen mukaan mukana hyvinvointialueen palvelutuotannossa. Sen mukaan kustannustehokkuus ja palvelun laadun arviointi ovat kriteerejä, joiden mukaan julkiset hankinnat tulee suorittaa. Lisäksi pienillä yrityksillä tulee olla mahdollisuus tarjota palveluita Keski-Suomen hyvinvointialueelle.

– Pelastustoimen jatkuvuus ja toimintakyky on turvattava. Keskisuomalaisilla on oikeus tuntea olonsa turvalliseksi asuinpaikasta riippumatta, apu pitää olla lähellä ihmistä. Sopimuspalokuntien toiminnan jatkuvuus pitää varmistaa muun muassa riittävän nuorisotoiminnan ylläpitämisellä ja osallistamalla kuntien asukkaita toimintaan mukaan, sanotaan myös tiedotteessa.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut