Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vähävaraista lapsiperhettä voi muistaa ruokalahjalla K-Supermarketeissa – Keski-Suomesta mukana kuusi kauppaa

Yli 120 K-Supermarketia ympäri Suomen toteuttaa tänä jouluna ensimmäistä kertaa Auta Ruokalahjalla -keräyksen. Myös keskisuomalaisilla on mahdollisuus auttaa vähävaraisia lapsiperheitä ruokalahjoituksin.

Keräys järjestetään 7.–31. joulukuuta ja se toteutetaan yhteistyössä Mannerheimin Lastensuojeluliiton (MLL) kanssa.

Asiakkaat voivat osallistua keräykseen lahjoittamalla hyvin säilyviä elintarvikkeita.

Keski-Suomen keräyspisteet ovat K-Supermarket Kotikenttä, Lutakko ja Länsiväylä Jyväskylästä sekä K-Supermarket Laukaa, K-Supermarket Joutsa sekä K-Supermarket Järvituuli, Keuruu.

Ruokalahjoitukset jaetaan MLL:n Jyväskylän paikallisyhdistyksen perhekeskus Tourutuvan kautta apua tarvitseville perheille.

– Meidän alueellamme moni lapsiperhe joutuu tuskailemaan joulun ruokaostosten kanssa. Mahdollisuus jakaa ruokalahjoja tulee todella tarpeeseen. On iso ilo myös jakajalle, kun saa auttaa näin konkreettisella tavalla, sanoo Tuula Pitkänen MLL:n Järvi-Suomen piiristä Jyväskylästä.

Lapsiperheköyhyys koskettaa Suomessa yli 120 000 lasta. Koronapandemia on lisännyt lapsiperheiden avun tarvetta koko Suomessa, mutta pienituloisuudessa on myös alueellisia eroja.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen vuoden 2019 tilaston mukaan Keski-Suomen lapsista 14 prosenttia kuului pienituloisiin, kun koko maan osuus oli 12,4.

– Halusimme osallistua vaikeassa tilanteessa olevien lapsiperheiden auttamiseen erityisesti nyt, kun avun tarve on entisestään kasvanut. Kaikilla ei ole mahdollisuutta ostaa joulupöytään haluamiaan ruokia ja herkkuja, muistuttaa K-Supermarketin ketjujohtaja Anne Hujala.

– Keräys on asiakkaillemme konkreettinen tapa auttaa.

Lisäksi K-Supermarketit tekevät erillisen 100 000 euron lahjoituksen MLL:n kautta. Summa jaetaan ruokalahjakortteina 2 000:lle apua tarvitsevalle perheelle.