Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Jyväskylän Haapaniemessä pitää keittää vesi – katso tästä, mitä kiinteistöjä kehotus koskee

Ira Blomberg-Kantsila

Ira Blomberg-Kantsila

Seitsemässä kiinteistössä Jyväskylän Haapaniemen alueella pitää keittää vesi varotoimenpiteenä rikkoutuneen vesiputken takia. Keittokehotus koskee kiinteistöjä Haapaniementie 150, 152, 154, 226 sekä Kankarsaarentie 4 että Salomonintie 4 ja Taavetintie 14.

Keittokehotus on voimassa toistaiseksi. Vettä tulee myös juoksuttaa kiinteistön kaikista hanoista veden vaihtuvuuden takia ennen käyttämistä.

Keittokehotuksen aikana on kaikki ruoka- ja juomavesi keitettävä vähintään viiden minuutin ajan. Keittämätöntä vettä voi käyttää peseytymiseen sekä pyykin ja astioiden pesuun. Kahvinkeittimissä tai vedenkeittimissä vesi ei kiehu riittävän kuumaksi.

Veden jakelun alkaessa putkistoista saattaa irrota rauta- ja mangaanisakkoja. Sakkaista tai värillistä vettä ei tule juoda, eikä sitä tule käyttää ruoanlaittoon, peseytymiseen, pyykinpesuun eikä astianpesuun.

Varavedenjakelupiste on edelleen käytössä Talsanniementie 1:ssä.

Ympäristöterveys ottaa vesinäytteet alueen vesijohtoverkostosta lauantaina 4.12.. Tilanteen jatkosta tiedotetaan seuraavaan kerran sunnuntaina 5.12. näytetulosten valmistuttua Jyväskylän kaupungin nettisivuilla.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut