Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Kauneimpien joululaulujen aika on taas – suora lähetys Jyväskylän Kaupunginkirkosta on päättynyt

Kauneimmat joululaulut ovat perinne. Kuva on vuodelta 2019 Kaupunginkirkosta. Risto Aalto
Ira Blomberg-Kantsila

Ira Blomberg-Kantsila

Kauneimmat joululaulut lauletaan seurakunnissa tänäkin vuonna, jo 49. kertaa. Mukaan laulujen taikaan pääsee koronapassilla.

Kauneimpia joululauluja lauletaan kirkkojen lisäksi muun muassa Kipinässä Kauppakeskus Sepässä, kahvila-ravintola Bistrossa Kirkkopuistossa ja Vuorilammen laavulla Huhtasuolla. Perinteisten yhteislaulutilaisuuksien lisäksi seurakunnan kirkoissa pidetään adventtina useita Kauneimmat joululaulut -jumalanpalveluksia.

Kokosimme tähän juttuun Kauneimmat joululaulut -tilaisuuksien suoria lähetyksiä.

Nuorten kauneimmat joululaulut soivat Palokan kirkossa keskiviikkona 8.12. kello 19.

Seminaarinmäen kauneimmat joululaulut järjestetään Kaupunginkirkossa torstaina 9.12. klo 17. Joululauluja on myös mahdollisuus seurata suorana verkkolähetyksenä.

Ohjelmassa on yhteislaulua, musiikkiesityksiä sekä yliopistopapin jouluiset sanat. Tapahtuman juontajana toimii musiikkikasvatuksen lehtori Erja Kosonen. Hän johdattaa yleisön myös tarinoihin joululaulujen taustalla.

Joululauluja pääsee kuuntelemaan myös striimin kautta sunnuntaina 12.12. klo 16 Kaupunginkirkosta.

Seurakuntien Kauneimmissa joululauluissa kerätään lahjoituksia Suomen Lähetysseuran työhön. Tilaisuuksissa kerätyt kolehtitulot käytetään heikoimmassa asemassa olevien lasten hyväksi yli 20 maassa. Niillä parannetaan muun muassa lasten ja äitien terveyttä ja autetaan perhettä saamaan parempaa ravintoa ja puhdasta vettä.

Lähetysseura tukee myös erityisesti vammaisten ja vähemmistöihin kuuluvien lasten koulutusta sekä oikeuksien toteutumista.

Ajankohtaisimmat tiedot Kauneimmista joululauluista ja muista tapahtumistamme löytyvät verkkosivuiltamme osoitteesta jyvaskylanseurakunta.fi/joulu.

Tilaisuuksiin ei tule osallistua flunssaoireisena, ja niissä käytetään kasvomaskia. Osallistujamäärä tilaisuuksissa on enintään 75 prosenttia normaalista enimmäismäärästä. Koronapassi tarkistetaan sisätiloissa järjestettävissä tapahtumissa tilan ovella 16 vuotta täyttäneiltä henkilöiltä. Koronapassin saa tulostettua tai tallennettua matkapuhelimeen Omakannasta osoitteesta kanta.fi. Sen voi esittää paperisena tai matkapuhelimesta.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut