Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Kolmannen koronarokotteen ajanvaraus aukeaa Jyväskylän terveyspalveluissa - varauksessa oltava tarkkana, jottei joudu käännytetyksi rokotusasemalta

Kolmannen annoksen rokotusaika avautuu varattavaksi muutamaa viikkoa ennen oman rokotusoikeuden alkamista. On kuitenkin asiakkaiden vastuulla, etteivät he rynni käsi ojossa paikalle liian aikaisin. Timo Mustalampi
Emmi Julkunen

Emmi Julkunen

Jyväskylän terveyspalvelut avaavat kolmannen koronarokotuksen ajanvarauksen huomenna keskiviikkona. Rokotusaika avautuu varattavaksi muutamaa viikkoa ennen oman rokotusoikeuden alkamista.

Jokaisen tulee tarkistaa itse, etteivät he varaa kolmannen rokotuksen aikaa liian aikaiselle päivälle. Tällöin joutuisi käännytetyksi kotiin rokotusasemalta.

– Pyydämme tässä asukkailta omatoimisuutta, sillä koronarokotuspuhelin on vakavasti ruuhkautunut. Jos kakkosrokotuksen saantiaikaa ei löydy omasta kalenterista, sen voi tarkistaa myös Omakannasta, kertoi palvelukoordinaattori Raija Loikkanen Jyväskylän terveyspalveluista.

Vielä ei ole varmaa, järjestetäänkö kolmosannosten rokotuksia ilman ajanvarausta. Kaupungin tiedotteessa kuitenkin korostetaan, että kolmosannosten aikaistusta kuuden kuukauden rajasta lyhyempään ei pystytä nyt toteuttamaan. Rokotuspaikoilla on ruuhkaa.

THL tiedotti 2. joulukuuta suosittelevansa kolmansien koronarokoteannosten tarjoamista kaikille 18 vuotta täyttäneille 5–6 kuukautta toisen rokoteannoksen jälkeen. Lisäksi THL suositteli, että rokotusten piiriin otettaisiin myös 5–11-vuotiaat riskiryhmäläiset, kun lapsille sopivia rokotevalmisteita saadaan maahan

Jyväskylän kaupunki tiedottaa, että se on lyhentänyt vain 60 vuotta täyttäneiden ja riskiryhmäläisten rokotusväliä 5,5 kuukauteen. Tämä siksi, ettei uusien ikäryhmien rokottaminen saisi hidastaa aiemmin nimettyjen ryhmien rokotusvauhtia. Jyväskylän, Hankasalmen ja Uuraisten rokotuksissa kaikkien 60 vuotta täyttäneiden sekä 18–59-vuotiaiden riskiryhmäläisten rokoteväliksi kakkosannoksesta kolmanteen tulee 5,5 kuukautta.

–  Tulee muistaa, että eniten kolmosannosta tarvitsevat iäkkäimmät ja ne riskiryhmäläiset, joiden perussairaus heikentää immuniteetin syntymistä ja säilymistä. Muut ovat jo saaneet vakavaa tautia vastaan hyvän suojan kahdesta annoksesta, Loikkanen muistuttaa.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut