Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Jyväskylän seudun avantouimarit juhli 60-vuotista toimintaansa

Kauko Tuupainen

Jyväskylän seudun avantouimarit ry:n 60-vuotista toimintaa juhlittiin 4.11. Seuran toiminta on – koronasta huolimatta – aktivoitunut voimakkaasti parin viimeisen vuoden aikana. Seuralla oli vuodenvaihteessa 2 050 jäsentä.

Yhdistyksellä on Jyväskylän alueella viisi avantouintipaikkaa: Tuomiojärvellä, Köhniöllä, Tikassa, Vaajakoskella ja Palokassa.

Uimakaudella 2020 – 2021 tilastoitiin kaikkiaan 72 553 uintikertaa, joista naisten osuus oli 74 prosenttia ja miesten 26 prosenttia.

Yhdistyksen merkittävin hanke on Tuomiojärven uintipaikan uusiminen 120 neliömetrin saunalliseksi uintipaikaksi. Hanke rahoitetaan nykyisten toimistotilojen myynnillä sekä lainoituksella.

Puheenjohtaja Jukka Ropponen kävi tutustumassa Tikan avantouintipaikkaan ja tapasi uimapaikan laiturilla Joachim Bögerin (kuvassa vasemmalla) ja Ilkka Pietarisen (oikealla), jotka koplasin valokuvaan ennen uintisuoritusta. Tikan uimapaikan vastaavana toimii Margit Vihersalo.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut