Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Lastensuojelun avohuollon sosiaalityöntekijä Elina Markukselan työhuoneen ovessa on oman lapsen piirustus. Työssään Markuksela turvaa jyväskyläläisten lasten oikeutta turvalliseen lapsuuteen. Agata Anttonen

Keskisuomalaisen selvitys: Seurasimme päivän lastensuojelun sosiaalityöntekijän Elina Markukselan arkea Jyväskylässä: “Tämä työ ei sovi kaikille”

Kaksi kolmasosaa keskisuomalaisista kunnista on rikkonut lastensuojelulakia. Koronapandemia pahensi perheiden ongelmia. Kaiken keskellä sosiaalityöntekijät haluavat aidosti auttaa lapsia.

Anna Kivinen

Anna Kivinen

On marraskuinen maanantai Jyväskylässä. Kello on 8.15. Sosiaalityöntekijä Elina Markukselan, 39, työpäivä Jyväskylän keskustassa Väinönkadulla lastensuojelun avohuollon toimistolla käynnistyy. Markukselan työhuone on kuin mikä tahansa tietotyötä tekevän asiantuntijan huone: iso työpöytä, tietokone, kannettava tietokone, pari viherkasvia, katossa loisteputkivalaisimet. Työ on kuitenkin hyvin erityistä: Markuksela pyrkii suojelemaan keskisuomalaisten lasten ja nuorten turvallista lapsuutta.

Haluatko lukea koko jutun?

Tilaa digi ja lue juttuja rajattomasti.

Tilaa tästä 2 kk vain 9,90 € / kk Tilaa 24 h 5 €

Digitilauksen sisältö

  • KSML.fi-verkkopalvelun rajaton käyttöoikeus vuoden jokaisena päivänä
  • Näköislehti
  • Uutissovelluksen ja päivän lehti -sovelluksen käyttöoikeus (iOS ja Android)
  • Lukuoikeus sinulle ja kolmelle perheenjäsenellesi