Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Äänekoski kannustaa nuoria opiskelijoitaan stipendein ensi vuonna

Äänekoski kannustaa nuoriaan hankkimaan koulutusta ja ammatin jakamalla opiskelijastipendejä ensi vuonna. Äänekoskelta muualle muuttanut 18-29 -vuotias nuori on oikeutettu 350 euron suuruiseen vuosittaiseen stipendiin, mikäli säilyttää kotikuntanaan Äänekosken. Tammikuussa alkavaa hakua varten opiskelijan kotikunta on oltava Äänekoski jo ennen vuodenvaihdetta. Stipendi on saajalleen verovapaata tuloa.

Stipendin saamiselle on seuraavat kriteerit: hakija opiskelee muualla kuin Äänekoskella, opiskelu on päätoimista ja johtaa tutkintoon, opiskelija on läsnäoleva, hänen kotikunta on Äänekoski ja hän on iältään 18-29 -vuotias 28.2.2022.

Stipendin voi siis saada, vaikka asuisi käytännössä opiskelupaikkakunnalla, kunhan väestötietojärjestelmään merkitty kotikunta on Äänekoski.

Väestötietoihin vuoden 2022 kotikunta määrittyy vuoden 2021 viimeisen päivän tietojen mukaan.

Myös aiemmin muualle muuttaneet ja kotikuntansa vaihtaneet opiskelijat ovat oikeutettuja stipendiin, mikäli vaihtavat kotikunnakseen Äänekosken ennen vuodenvaihdetta. Päätoimisuuden määrittelyyn sovelletaan opintotukilain ja -asetuksen määräyksiä.

Stipendin hakuaika on 10.1.-28.2.2022. Hakulomake aukeaa omalle verkkosivulleen haun alkamispäivänä. Hakijan pitää toimittaa liitteenä oppilaitoksen vahvistama hakuaikana päivätty läsnäolotodistus.

Stipendin myöntämisestä tai myöntämättä jättämisestä ilmoitetaan hakijoille sähköpostitse viikolla 18. Stipendi maksetaan 31.5.2022.