Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Laukaassa ja Jyväskylässä minuuttien päästä toisistaan "keskisuuri rakennuspalo" - toinen aiheutui saunojan huolimattomuudesta

Kaksi erillistä hälytystä keskisuuresta rakennuspalosta patistivat Keski-Suomen pelastuslaitoksen liikkeelle myöhään tiistai-iltana. Hälytykset Jyväskylään ja Laukaaseen tapahtuivat vain parin minuutin päästä toisistaan, mutta varsinaista hätätilanteesta ei ollut kummankaan kohdalla kyse.

Keski-Suomen pelastuslaitos sai noin kello 21.47 tehtävän keskisuuresta rakennuspalosta Teivaalantielle Jyväskylässä. Esitietojen mukaan omakotitalon alakerrasta olisi tullut savua.

Pelastuslaitoksen saavuttua kohteeseen havaittiin, että omakotitalon alakerrassa oli lämminvesivaraaja vikaantunut ja syttynyt palamaan. Ennen puolta yhtätoista tilanne- ja johtokeskus tiedotti, että palo on saatu sammutettua. Pelastuslaitos oli poistunut kohteesta jo ennen varttia vaille yhtätoista.

Tilannekeskuksen mukaan palossa vahinkoja kärsivät vain lämminvesivaraajan viereisen seinän eristeet. Palosta aiheutui myös savuhaittaa, joten pelastuslaitos tuuletti rakennusta. Jälkiseuranta siirtyi kiinteistön omistajalle.

Laukaassa puolestaan ei havaittu varsinaista paloa. Hälytys keskisuuresta palosta annettiin kello 21.49, kun omakotitalon yläkerran saunasta havaittiin tulevan savua.

Pelastuslaitoksen tiedustelun perusteella kohteessa ei varsinaista paloa, vaan saunan kiukaan hormin pelti oli kiinni. Pelastuslaitos kävi avaamassa pellin ja tuuletti yläkertaa, johon savua oli levinnyt. Saunominen sai jatkua.