Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Tiukat kokoontumisrajoitukset astuvat voimaan Keski-Suomen ja Vaasan sairaanhoitopiirien alueella – näin avi päätti uudenvuoden aattona

Kokoontumisrajoitukset kiristyvät Keski-Suomen ja Vaasan sairaanhoitopiirien alueella ensi maanantaista alkaen. Päivi Taskinen-Kekki
Niklas Pelkonen

Niklas Pelkonen

Sisätilojen kokoontumisrajoitus kiristyy ensi viikolla Keski-Suomen ja Vaasan sairaanhoitopiirien alueella, Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto kertoo tiedotteessa.

Uudet kokoontumisrajoitukset kieltävät Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueella yli 20 henkilön ja Vaasan sairaanhoitopiirin alueella yli 10 henkilön yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset sisätiloissa. Määräykset astuvat voimaan maanantaina 3. päivä tammikuuta ja ovat voimassa tammikuun loppuun saakka.

Molemmat sairaanhoitopiirit ovat edelleen koronaepidemian leviämisalueita, tiedotteessa muistutetaan. Rajoitusten tarvetta perustellaan nousevilla tartuntamäärillä ja tartunnanjäljityksen kuormituksella. Myös koronaviruksen aiheuttaman sairaalahoidon tarpeen ennakoidaan kasvavan.

– Päätöksissä on huomioitu myös valtakunnallinen epidemiatilanne ja sosiaali- ja terveysministeriön 22.12.2021 antama ohjauskirje rajoitusten kohdentamisesta aiempaa laajemmin, tiedotteessa kerrotaan.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut