Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vapaalla ollut palomies huomasi palohälytyksen Laukaassa puhelimestaan, myös naapuri tuli hätiin – Päivystävä palomestari hehkuttaa toimintaa: "Ei alkanut uusi vuosi onnettomasti siinä talossa"

Laukaassa Juha Kankkusen tiellä omakotitalon alakerran pannuhuoneessa syttyi lauantaina iltapäivällä tulipalo.

Asukas oli huomannut savua pannuhuoneesta, sulkenut oven ja tehnyt hälytyksen palosta varttia vaille neljän.

Naapurista oli tuotu tämän jälkeen jauhesammuttimia. Myös vapaalla ollut palomies oli huomannut hälytyksen puhelimestaan ja tullut paikalle. Porukan alkusammutus onnistui hidastamaan palon kehitystä merkittävästi.

Palokunnan savusukeltajat saapuivat sittemmin sammuttamaan palon lopullisesti. Palo ei päässyt leviämään muualle taloon. Henkilövahinkoja ei myöskään aiheutunut.

Palossa oli syttynyt sytykkeitä mahdollisesti pannusta puita lisätessä inhimillisen erheen vuoksi tipahtaneesta kipinästä. Merkittävämmiltä omaisuusvahingoilta vältyttiin. Pannuhuoneesta suli sähköjohtoja, jotka kaipaavat nyt sähkömiehen korjausta. Myös savuvahinkoja aiheutui betonirakenteiseen huoneeseen. Asukkaille riittää torpassaan lämpöä sähkömiehen tuloon asti.

– Tarinan opetus oli se, että yhteistoiminta vapaalla olleen palomiehen, asukkaan ja naapurin kanssa toimi. Jokainen teki oman osansa. Palokunta tulee kuitenkin tuohonkin kohteeseen aika kaukaa. Kun palon kehittymistä pystyttiin hidastamaan, vahingot pysyivät pieninä, kertoi Keski-Suomen pelastuslaitoksen tilannekeskuksen päivystävä palomestari Aaro Lampinen.

Lampisen mukaan mahdollisuudet vakavampaankin olisivat olleet olemassa tässä tapauksessa.

– Ei alkanut uusi vuosi onnettomasti siinä talossa. Näillä vahingoilla voi sanoa, että tilanne päättyi onnellisesti.

Yksiköitä lähti pelastuslaitokselta paikalle keskisuuren vasteen rakennuspalon hälytyksessä jopa yhdeksän vaikka kaikki eivät kohteeseen asti tulleet.