Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

THL: Viikonlopun jäljiltä jälleen huima määrä tartuntoja Keski-Suomeen – pelkästään Jyväskylässä tilastoitiin 163 uutta koronatartuntaa

Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä todettiin Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tilastojen mukaan perjantain jälkeen 303 uutta koronavirustartuntaa. Koska THL:n tartuntatautitilastot päivittyvät vain arkipäivisin, tilastoihin lukeutuu myös viikonloppuna todettuja tartuntoja.

Tartunnoista valtaosa tilastoitiin tuttuun tapaan Jyväskylään, jossa niitä listattiin 163. Toiseksi eniten tilastot kasvoivat Keuruulla, jossa uusia tartuntoja oli 43 kappaletta.

Koronatartuntoja listattiin runsaasti myös Laukaaseen (35 uutta tartuntaa), Äänekoskelle (18), Muurameen (16) ja Viitasaarelle (10). Uusia tartuntoja listattiin myös Hankasalmelle, Joutsaan, Karstulaan, Kinnulaan, Konnevedelle, Kyyjärvelle, Multiaan, Muurameen, Petäjävedelle, Pihtiputaalle ja Saarijärvelle.

Pirkanmaan sairaanhoitopiiriin kuuluvaan Jämsään tilastoitiin maanantaina 33 uutta koronatartuntaa. Mänttä-Vilppulassa uusia tartuntoja listattiin kahdeksan ja Virroilla neljä. Keski-Suomen läheisistä kunnista Ähtärissä todettiin 15 tartuntaa ja Kangasniemellä neljä.

Keski-Suomen koronailmaantuvuusluku kasvoi huomattavasti edellisestä THL:n tilastojen ilmaisemasta luvusta. Maanantaina ilmaantuvuusluku oli 518,2, kun viime perjantaina se oli 478,8. Ilmaantuvuusluku kuvaa tapausten määrää kahden viikon ajalla sataa tuhatta asukasta kohden.

Yhteensä Suomessa on raportoitu perjantain jälkeen 17 047 uutta koronatartuntaa. Kahden viime viikon aikana on raportoitu noin 55 000 koronatartuntaa, mikä on lähes 32 000 tartuntaa enemmän kuin tätä edeltäneiden kahden viikon aikana.

Kolmatta koronavirusrokotetta on jaettu Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä 12 vuotta täyttäneille 48 702 annosta. Kolmannen annoksen rokotekattavuus on siis 21,8 prosenttia.

Toisen annoksen osalta rokotuskattavuus on 83,9 prosenttia eli annoksia on annettu 188 131 kappaletta. Ensimmäisessä annoksessa kattavuus on taas 88,2 prosenttia eli niitä on annettu 198 378 kappaletta. Tiedot ovat peräisin THL:n rokotusrekisteristä.