Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keskisuomalainen ostaa Sanomalta Varkauden sanomalehtipainon – ryhtyy painamaan Helsingin Sanomia ja Ilta-Sanomia

Keskisuomalainen Oyj:n tytäryhtiö Lehtisepät Oy ostaa Savon Paino Oy:n Sanoma Media Finland Oy:ltä. Kauppakirja allekirjoitettiin maanantaina. Savon Paino Oy on Varkaudessa toimiva sanomalehtipaino, joka työllistää 36 henkilöä.

Kokonaisuuden velaton kauppahinta on 0,8 miljoonaa euroa ja se maksetaan kassavaroin. Kaupalla on positiivinen vaikutus Keskisuomalainen-konsernin kannattavuuteen.

Samalla yhtiöt ovat sopineet Helsingin Sanomien, Ilta-Sanomien osapainosten ja HS Viikon painamisen alihankinnasta pitkäaikaisilla sopimuksilla.

Painosopimusten arvioitu liikevaihto vuodelle 2022 on 3,3 miljoonaa euroa. Sopimusten lopullinen liikevaihto riippuu tulevien vuosien paperin hinnasta ja painosmäärien kehityksestä.

Sanoman painosopimukset kolmansien osapuolten kanssa eivät sisälly kauppaan. Keskisuomalainen-konsernin kustantamista lehdistä Savon Sanomat on painettu Savon Painossa vuodesta 2014 lähtien.

Konsernijohtaja Vesa-Pekka Kangaskorven mukaan järjestely tukee erinomaisesti Keskisuomalainen-konsernin kasvustrategiaa.

– Monivuotinen painosopimus Sanoman kanssa tuo konsernille lisää liikevaihtoa ja ylläpitää painamisen elinvoimaisuutta. Järjestely vahvistaa osaltaan Keskisuomalainen-konsernin ja Sanoma-konsernin välistä kumppanuutta. Keskisuomalainen-konserni on kasvuhakuinen mediakonserni, jonka tuotevalikoimaan kuuluvat vahvasti laajenevan digitaalisen tarjoaman ohessa laadukkaat paperiset tuotteet. Uskon, että Savon Painon hankinnan seurauksena konserni on entistä kilpailukykyisempi, hän sanoo.

Lehtisepät Oy on Keskisuomalainen Oyj:n kokonaan omistama tytäryhtiö, jolla on neljä sanomalehtipainoa ja yksi arkkipaino. Sanomalehtipainot sijaitsevat Jyväskylässä, Lahdessa, Kouvolassa ja Tuusulassa, arkkipaino sijaitsee Lahdessa.

Vuonna 2020 yhtiön liikevaihto oli 36,4 miljoonaa euroa ja se työllisti 171 henkilöä. Yhtiö sulki Pieksämäellä sijainneen sanomalehtipainon joulukuussa 2021.

Kangaskorven mukaan vastaava hanke olisi omana uudisinvestointina maksanut 50–70 miljoonaa euroa.