Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

THL: Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä 58 uutta koronatartuntaa – Jämsässä tilastoitiin runsaasti uusia tapauksia

Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä todettiin Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tartuntatautirekisterin mukaan torstaina 58 uutta koronavirustartuntaa.

Eniten uusia tartuntoja listattiin Jyväskylään (17 kappaletta), Äänekoskelle (14) ja Laukaaseen (11). Uusia tartuntoja raportoitiin Muuramessa neljä, Pihtiputaalla viisi ja Viitasaarella kolme. Keuruulla, Kinnulassa, Petäjävedellä ja Uuraisilla listattiin yksi uusi tartunta.

Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä on todettu nyt epidemian alusta alkaen 8 700 koronatartuntaa. Niistä 5 631 on Jyväskylässä todettuja. Sairaanhoitopiirin koronailmaantuvuusluku on nyt 545,1. Reilu viikko sitten luku oli vielä 397,7.

Pirkanmaan sairaanhoitopiiriin kuuluvaan Jämsään listattiin reippaasti lisää uusia koronatartuntoja: kaikkiaan 27 kappaletta. Maakunnan lähikunnista Mänttä-Vilppulassa todettiin kuusi uutta tartuntaa, Virroilla kahdeksan, Kuhmoisissa kaksi, Perhossa viisi ja Ähtärissä yksi.

KOLMATTA KORONAVIRUSROKOTETTA on jaettu Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä 12 vuotta täyttäneille 51 965 annosta. Kolmannen annoksen rokotekattavuus on siis 23,3 prosenttia.

Toisen annoksen osalta rokotuskattavuus on 84 prosenttia eli annoksia on annettu 188 331 kappaletta. Ensimmäisessä annoksessa kattavuus on taas 88,3 prosenttia eli niitä on annettu 198 505 kappaletta. Tiedot ovat peräisin THL:n rokotusrekisteristä.