Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Meidän juttu: Jämsän Seudun Tikka, 50, on vanhin kotimaisen tikkaurheilun seura

Hannu Ahlstedt

Suomen vanhin kotimaisen tikkaurheilun seura perustettiin vuoden 1971 alussa Jämsään. Seuran perustamisen taustalla oli Otto Asalan voittama Suomen mestaruus 1969. Mestaruudesta vanha kyläkilpailujen laji lähti nosteeseen ja jäsenmäärä oli parhaimmillaan kahdensadan tietämissä.

Vuosikymmenien aikana kilpailutoiminta on jatkunut tiiviinä ja menestystäkin on tullut. Jämsäläiset ovat voittaneet SM-mitaleita kautta vuosikymmenten enemmän kuin mikään toinen seura.

Juhlavuodelle oli suunniteltu paljon toimintaa teemalla ”JST 50 vuotta”. Korona vesitti koko lajin kilpailuohjelman ja seuran vuoden alkuun valmisteltu kansallinen kilpailu ja juhlakilpailuksi aiottu 250 tikan SM-kisa piti peruuttaa. Samoin kävi kevään ja kesän toiminnoille. Juhlavuosi näkyi 5.12. järjestetyssä Keski-Suomen piirin kilpailussa. Seura tarjosi kakkukahvit ja liitto myönsi kultaisen ansiomerkin Olavi Hakaselle ja hopeisen Pentti Kuusannolle sekä Marjatta Heinoselle. Kuvassa oikealla Bianca ja Isabella Huotari palkittuina SM 50 -kisassa.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut