Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tiina Tainion maalausinto heräsi henkiin – ja se näkyy Pihtiputaalla

Pihtiputaalaislähtöinen yrittäjä, taiteilija Tiina Tainio järjestää taidenäyttelyn vuosien tauon jälkeen. Elämäniloa!-näyttelyn työt ammentavat impressionismista ja sisältävät taiteilijan vahvan viestin korona-ajan koettelemille ihmisille.

– Maalausintoni heräsi uudelleen henkiin korona-aikana, kun elämä tuntui menevän puuduttavaksi tarpomiseksi. Toivottavasti pystyn nyt tuomaan taiteellani iloa muillekin, Tainio toteaa.

Näyttelyssä Pihtiputaalla on esillä parikymmentä öljyvärimaalausta, jotka ovat kaikki syntyneet viime kesäkuun jälkeen. Valtaosa niistä kuvaa kukkia.

Taiteilijaksi Tainio valmistui moskovalaisesta Surikovin Kuvataideakatemiasta vuonna 2000. Hän piti 2000-luvun alkuvuosina useita näyttelyitä muun muassa Keski-Suomessa sekä esimerkiksi Belgiassa. Sitten hän ryhtyi kehystysalan yrittäjäksi. Työ omassa taidekehystämössä Helsingissä vei mennessään niin, että taiteilijuus jäi vuosiksi taka-alalle.

– Kehystämössäni näin taidetta päivittäin ja pistin energiani yrityksen pyörittämiseen. Maalaamiseen tuli luontevasti noin kuuden vuoden pituinen tauko. Sen aikana innostuin joogasta ja opiskelin kundaliinijoogan opettajaksi, Tainio kertoo.

Hän uskoo joogan vapauttaneen hänessä luovuutta ja omaäänistä taiteilijuutta.

Osa-aikainen taiteilija nimeää esikuvikseen ranskalaisen taidemaalarin Paul Cézannen ja tsekkiläisen taiteilijan Alfons Muchan. Mucha-vaikutteet myös innostivat hänet aikoinaan tekemään mosaiikkitöitä.

Muutos värien käytössä on näkyvin merkki taiteilijan uudesta luomisvimmasta. Vuosien takaiset harmaat ja ruskeat ovat vaihtuneet räiskyviin väreihin. Tainion uusin löytö on tussipiirustus.

Hänen kotipaikkansa on Vantaa, mutta Pihtiputaalla ovat juuret, suku ja rakas kesämökki. Siksikin se on hänestä paras paikka järjestää oma näyttely pitkän tauon jälkeen.

Tainion myyntinäyttelyssä Koto-hotellissa on esillä hänen öljyväritöitään. Näyttely jatkuu pääsiäiseen saakka. Siihen voi tutustua hotellin aukioloaikoina, tammikuussa joka päivä kello 15–20.