Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

THL: Keski-Suomeen 235 uutta koronavirustartuntaa – ilmaantuvuusluku ylitti 700:n

Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä on todettu 203 uutta koronavirustartuntaa, kertoi Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) tiistaina.

Tapauksista 77 kappaletta lisättiin tilastoihin Jyväskylän kohdalle. Lisäksi tapauksia tuli 42 Äänekoskelle, 31 Laukaaseen, 12 Keuruulle, seitsemän Kivijärvelle, kuusi Saarijärvelle, viisi Kannonkoskelle, neljä Karstulaan, Konnevedelle sekä Muurameen, kolme Toivakkaan, kaksi Joutsaan, Petäjävedelle sekä Viitasaarelle ja yksi Hankasalmelle sekä Uuraisille.

Koko epidemian aikana Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä on todettu 9619 koronatapausta.

Pirkanmaan sairaanhoitopiiriin kuuluvaan Jämsään uusia tartuntoja tuli 32 kappaletta.

Siten koko Keski-Suomen maakunnassa on todettu 235 uutta koronavirustartuntaa.

Keski-Suomen lähikuntiin kuuluvissa kunnissa tartuntoja on ilmennyt 12 kappaletta Mänttä-Vilppulassa, kuusi Ähtärissä, kolme Virroilla ja kaksi Kuhmoisissa.

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin ilmaantuvuusluku on nyt 723,4. Luku kuvaa tapausten määrää kahden viikon aikana sataa tuhatta asukasta kohden.

Maanantaina ilmaantuvuusluku oli 679,1 ja viime viikon perjantaina 545,1.

Koronavirusrokotteen kolmannen annoksen on saanut Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä 60 574 henkeä. Rokotekattavuus on sairaanhoitopiirissä tämän annoksen osalta 12 vuotta täyttäneessä väestössä 27,2.

Toista annosta on annettu 188 802 kappaletta. Sen rokotekattavuus on sairaanhoitopiirissä 84,3. Ensimmäistä annosta on taas annettu 198 728 kappaletta eli sen rokotekattavuus on nyt 88,4. Tietojen lähteenä on THL:n rokotusrekisteri.