Viitasaarella asuvat Keski-Suomen ahkerimmat ennakkoäänestäjät

Viitasaarella asuvat Keski-Suomen innokkaimmat äänestäjät aluevaaleissa, ainakin jos asiaa mitataan neljän ennakkoäänestyspäivän jälkeen. Viitasaaren äänestysprosentti oli 20,1., ja seuraavina aktiivisuudessa tulevat 19,3 prosentin Kinnula ja 19,1 prosentin Joutsa.

Matalimmat Keski-Suomen ennakkoäänestysprosentit löytyvät Äänekoskelta (11,6) ja Hankasalmelta (11,9).

Viitasaari mahtuu Suomen kymmenen aktiivisimman äänestyspaikkakunnan listalle. Suomen ykkönen (24,2) on Pello Lapissa ja kakkonen Lestijärvi (22,2) Keski-Pohjanmaalla.

Aluevaaleissa oli lauantai-iltaan mennessä annettu ennakkoääniä yhteensä noin 552 900, mikä on 14,1 prosenttia äänioikeutetuista.

Annettujen äänten määrä nousi perjantaista lähes 97 000:lla.

Keski-Suomen hyvinvointialueella ennakkoääniä on annettu hieman maan keskitasoa runsaammin. Ennakkoon äänestäneitä on nyt 31 454, joka 14,2 prosenttia äänioikeuteutuista.

Vilkkaiten ennakkoäänestämässä on käyty Etelä-Savon hyvinvointialueella, jossa äänestysprosentti kohosi lauantaina 17,7:ään. Yli 16 prosenttiin yllettiin myös Satakunnassa ja Etelä-Karjalassa.

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueella ennakkoäänestys on sujunut edelleen suhteellisen verkkaisesti. Äänestysprosentti oli lauantai-iltana 10,5. Toiseksi pienin äänestysprosentti, 11,2, oli Keski-Uudellamaalla.

Äänioikeutetuista naisista oli käynyt iltaan mennessä äänestämässä 15,2 prosenttia ja miehistä 12,9 prosenttia.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut