Pelastuslaitos ja tehtaan työntekijät etsivät hehtaarin kokoisessa muovijätevarastossa mahdollisesti kytevää paloa Jämsän Kaipolassa, lopulta paloa ei ollutkaan

Jämsän Kaipolan teollisuustaajamassa kuumeni uhkaavasti muovijätekasa. Kehätiellä noin hehtaarin kokoisessa hallissa säilytettävän murskatun muovin seassa uskottiin vielä kello kahdeksan aikoihin tiistai-iltana kytevän palo.

Tehtaan työntekijät ilmoittivat itse epäilemästään palosta, kun paikan päällä havaittiin muovijätteiden kuumenneen. Keski-Suomen pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Aaro Lampinen kertoi kello kymmenen jälkeen, että kohteessa ei kuitenkaan ollut varsinaista sammutettavaa paloa. Tehtaan työntekijät tyhjensivät hallia muovijätteistä samalla kun pelastuslaitos päivysti, jos muovin seasta löytyisi sammutettavaa.

Hallin sisätiloja ja muoveja kuitenkin jäähdyteltiin paikan päällä. Lampinen kertoi puoli yhdentoista aikoihin, että pelastuslaitos jälkiseuraa vielä hetken kohdetta, jonka jälkeen sen valvonta siirtyy tehtaalle.

Tarkkaa syytä jätteiden kuumenemiseen ei tiedetä.

- Veikkaisin, että itse syttynyttä, Lampinen arvioi.

Tilanteesta ei aiheutunut vaaraa henkilöille. Hälytys keskisuuresta rakennuspalosta annettiin kello 19.31.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut