Ennakkoäänet julki: keskusta on ykkönen Keski-Suomessa – katso tästä tämän hetken läpimenijät

Aluevaalien ennakkoäänet julkistettiin sunnuntaina heti kello 20:n jälkeen. Keski-Suomessa äänet jakautuivat kärkipuolueiden kesken näin.

Keskusta sai äänistä 26,9 prosenttia, SDP 23,4 prosenttia, kokoomus 15,2 prosenttia, vasemmistoliitto 9,3 prosenttia, vihreät 9,0 prosenttia, perussuomalaiset 9,0 prosenttia, ja kristilliset 5,5 prosenttia.

Keskusta olisi tällä hetkellä saamassa 18 paikkaa, SDP 16 paikkaa, kokoomus 11 paikkaa, perussuomalaiset ja vihreät seitsemän, vasemmistoliitto kuusi, kristillisdemokraatit kolme paikkaa ja Valta kuuluu kansalle yhden. Tämän hetken läpimenijöistä naisia on 51 prosenttia ja miehiä on 49 prosenttia.

Jyväskylästä ehdokkaita olisi menossa läpi 36, Jämsästä kuusi, Äänekoskelta viisi, Keuruulta ja Laukaasta kolme, Joutsasta, Muuramesta, Petäjävedeltä, Pihtiputaalta, Saarijärveltä ja Viitasaarelta kaksi sekä Hankasalmelta, Karstulasta, Kyyjärveltä ja Uuraisilta yksi. Kokonaan ilman omaa läpimenijää ovat jäämässä Kannonkoski, Kinnula, Kivijärvi, Konnevesi, Luhanka, Multia ja Toivakka.

Ehdokkaista isoimman ennakkoäänipotin keräsi kokoomuksen Ville Väyrynen Muuramesta 1 625 ääntä.

Toiseksi eniten ennakkoääniä keräsi keskustan Aila Paloniemi Jyväskylästä. Kolmanneksi suurimman äänipotin nappasi SDP:n Mervi Hovikoski Jyväskylästä.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut