Keltinmäessä autiota, pääkirjastossa vilinää, Kuokkalassa tasainen virta ihmisiä – näin aluevaalit houkuttelivat jyväskyläläisiä uurnille

Vaalihuoneet ovat tänään olleet auki aamuyhdeksästä lähtien ja äänestäjiä on käynyt Jyväskylän vaalihuoneilla vaihtelevasti.

Jyväskylän pääkirjastolle äänestämään saapunut Jaana Heimonen pitää näitä vaaleja tärkeinä, sillä sosiaali- ja terveyspalvelut ovat häntä lähellä sydäntä.

– Tällä kertaa oli erityisen tärkeää, että mielipiteet juuri näiden asioiden suhteen on samankaltaiset. Tietysti myös puolueella on hieman merkitystä, hän kertoi.

Heimosen mielestä aluevaalit ovat kuitenkin jääneet hieman epämääräisiksi varsinkin nuoremmille ihmisille.

Myös äänestämään saapunut Erja Kautto-Knape oli vaalien epämääräisyydestä samaa mieltä.

– Lähdin pohtimaan ehdokasta asiantuntija näkökulmasta. En niinkään pohtinut puoluetta vaan ehdokasta, joka olisi valmis puolustamaan omaa näkökulmaansa, hän kertoi.

Jyväskylän pääkirjastolla äänestäjiä on päivän aikana riittänyt.

– Aamu oli hieman hiljaisempi, mutta päivä on ollut ihan kiireinen ja sujunut hyvissä tunnelmissa, kertoi vaalilautakunnanpuheenjohtaja Timo Salonen.

Hänen mukaansa äänestäjiä on ollut enemmän kuin edellisissä vaaleissa ja myös nuoria ihmisiä on käynyt runsaasti.

Myös Kuokkalanpellon vaalilautakunnan puheenjohtaja Kirsi Hautala kertoi, että äänestäjiä on käynyt tasaisena virtana.

– Samalla tavalla on käynyt ihmisiä kuin myös aikaisemmissa vaaleissa, hän totesi.

Toisin oli puolestaan Keltinmäen äänestyspisteellä. Alueen vaalilautakunnan puheenjohtaja Annikki Jäsberg-Jokisen mukaan äänestyspäivä on ollut todella hidas. Hänen mukaansa tähän vaikuttaa juuri se, etteivät ihmiset oikein tiedä, mistä näissä vaaleissa äänestetään.

– Koen, että se, kuinka nopeasti nämä vaalit tulivat saattaa aiheuttaa ihmisissä epävarmuutta, Jäsberg-Jokinen pohti.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut