Mervi Hovikoski oli laittamassa lapsille iltapalaa, kun puhelin alkoi soida – "Herranjestas", hihkuttiin jyväskyläläisen sairaanhoitajan äänisaaliista

Keski-Suomen sosiaalidemokraattien ääniharava Mervi Hovikoski oli sunnuntai-iltana laittamassa lapsilleen iltapalaa, kun puhelin alkoi soida.

– Meinasin vähän unohtaa tuon kello kahdeksan ennakkoäänten julkaisun. Olin jo käymässä iltapuulle, kunnes sain tiedon äänistä.

– Nyt olen yllättynyt. Todella yllättynyt. Kiitollinen tuesta, mutta todella yllättynyt, Hovikoski sanaili iloisen hämmentyneenä.

– Voi olla, että meni yöunet vähäksi aikaa, hän naurahti.

Sairaanhoitajana toimiva Hovikoski on Jyväskylän kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen. Päätös lähteä aluevaaleihin ehdokkaaksi syntyi pitkän pohdinnan jälkeen.

– Ei se ollut itsestäänselvää. Pitkään pohdin, että lähdenkö mukaan. Tietenkin on paljon asioita, joiden vuoksi oli tärkeää lähteä mukaan.

– Vaalityötäkään en ehtinyt kamalasti tehdä, kun on tuo korona eikä ihmisiä voinut oikein tavata toreilla, puhelimitse tavoitettu Hovikoski kommentoi.

Kun äänistä oli laskettu 61,9 prosenttia, Hovikosken äänimäärä oli 1 242. Hänen vertauslukunsa oli maakunnan toiseksi suurin.

– Herranjestas, puhelun taustalta kuulunut lapsen ääni hihkaisi.

Hovikoski oli demareiden ehdokas myös viime kuntavaaleissa. Tuolloin äänimäärä oli 772. Aluevaaleissa menestymisen Hovikoski ottaa kiitollisin mielin vastaan.

– Toivon nyt seuraavaksi, että saamme hyvän yhteistyön valtuutettujen kanssa aikaan. Nyt on aika ajatella koko maakunnan asukkaita. Ei se helppoa tule olemaan, Hovikoski totesi.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut