Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

THL: Keski-Suomen sairaanhoitopiiriin tiistaina 231 uutta koronavirustartuntaa – suurimmat luvut Jyväskylään ja Laukaaseen

Jyväskylässä on todettu 183 uutta koronavirustartuntaa, kertoi Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) tiistaina.

Muualla Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä tapauksia todettiin 34 Laukaassa, neljä Äänekoskella ja kaksi Muuramessa, Petäjävedellä sekä Saarijärvellä.

Yksi uusi tartunta lisättiin Karstulaan, Keuruulle, Multialle ja Toivakkaan.

Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä todettiin yhteensä 231 uutta tartuntaa. Sairaanhoitopiirissä on todettu koko epidemian aikana 12 938 koronatapausta.

Pirkanmaan sairaanhoitopiiriin kuuluvassa Jämsässä todettiin kaksi uutta koronatartuntaa.

Keski-Suomen lähikuntiin kuuluvissa kunnissa todettiin myös uusia tartuntoja. Mänttä-Vilppulassa, Ähtärissä sekä Perhossa niitä tilastoitiin kaikissa kaksi ja Virroilla yksi.

Raportoitujen koronatartuntojen määrä ei enää kuvaa todellista tartuntamäärää, sillä osa kotitesteissä löytyvistä tartunnoista jää puuttumaan virallisista luvuista.

Koronavirusrokotteiden kolmatta annosta on annettu Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä 12 vuotta täyttäneessä väestössä 85 344 kappaletta, toista annosta 190 424 kappaletta ja ensimmäistä annosta 199 528 kappaletta.

Rokotekattavuus on sairaanhoitopiirissä tässä ikäryhmässä kolmannen annoksen osalta 38,2 prosenttia, toisen annoksen kohdalla 84,9 prosenttia ja ensimmäisessä annoksessa 88,7 prosenttia.