Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

THL: Keski-Suomeen 145 uutta koronatartuntaa – koko pandemian aikana todetuissa tartunnoissa ylittyi 13 000:n raja

Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä on todettu 144 uutta koronavirustartuntaa, kertoi Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) keskiviikkona.

Tartunnoista 96 todettiin Jyväskylässä. Toiseksi eniten, 16 tartuntaa, tilastoitiin Äänekoskelle sekä Laukaaseen.

Muuramen tartunnat lisääntyivät neljällä ja Keuruun sekä Uuraisten kahdella. Lisäksi yhdet uudet tartunnat merkittiin Hankasalmelle, Joutsaan, Kivijärvelle, Konnevedelle, Multialle, Saarijärvelle, Toivakkaan ja Viitasaarelle.

Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä on todettu koko pandemian aikana 13 082 koronatartuntaa.

Pirkanmaan sairaanhoitopiiriin kuuluvassa Jämsässä on todettu yksi uusi tartunta.

Keski-Suomen lähikunnissa tartuntoja todettiin Perhossa kaksikymmentä, Mänttä-Vilppulassa kaksi ja Kuhmoisissa yksi.

Raportoitujen koronatartuntojen määrä ei enää kuvaa todellista tartuntamäärää, sillä osa kotitesteissä löytyvistä tartunnoista jää puuttumaan virallisista luvuista.

Koronavirusrokotteen kolmannen annoksen on saanut Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä 12 vuotta täyttäneestä väestöstä 44,1 prosenttia eli annosta on annettu 98 500 kappaletta.

Toisen annoksen rokotekattavuus on sairaanhoitopiirissä samassa ikäryhmässä 85,2 prosenttia eli sitä on annettu 191 184 annosta. Ensimmäisen annoksen kattavuus on 88,9 prosenttia eli 199 885 henkeä.