Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koruseppä nikkaroi uniikit korut asiakkaan isävainaan silmäproteeseista – "Nyt voi sanoa, että olen perinyt isäni silmät", asiakas lohkaisi

Koruseppä Anu Ek on uransa varrella tehnyt lukuisia uniikkeja koruja, mutta äskettäin on valmistunut epäilemättä yksi hänen jännittävimmistä töistään.

Ek valmisti sormukset erään asiakkaansa edesmenneen isän silmäproteeseista.

– Olin todella innoissani, kun asiakas vajaa vuosi sitten kysyi minulta ensimmäisen kerran, kiinnostaisiko minua tehdä niistä muistokorut. Kyllä tämä niitä erikoisimpia tilaustöitä ehdottomasti on, koruseppä hymyilee.

Miia Mäkisen Martti-isä menehtyi vuoden 2020 lopussa, ja tältä jäi neljä silmäproteesia.

Proteeseja kutsutaan yhä nykyäänkin lasisilmiksi, mutta tässä tapauksessa ne on valmistettu akryylimuovista.

– Muovi oli yllättävän helposti työstettävää, vaikka lohkeamisen vaara totta kai oli olemassa. Proteesit ovat mielettömän kauniita ja niiden tekijät ovat olleet todella taitavia, Anu Ek ihastelee.

Olen varma, että isä hymyilee nyt siellä jossain.

Silmät Anu Ek upotti lopulta hopeasta valmistamiinsa rouheisiin sormuksiin. Ei ole lainkaan liioiteltua sanoa, että näissä koruissa silmä lepää.

Kun Anu Ek päivitti kuvan silmäsormuksista firmansa Facebook-sivulle, koruja kehuttiin upeiksi, mutta niitä pidettiin myös hieman pelottavina.

– Minusta tässä oli superihanaa, että isä oli ennen kuolemaansa ideoimassa koruja tyttärensä kanssa. Tämä oli mahtava toteuttaa, koska tässä oli silmien lisäksi iso sydän ja ajatus mukana, Ek hehkuttaa.

Silmistä syntyi kaksi sormusta, jotka menevät Miia Mäkisen ja tämän tyttären käyttöön. Miia Mäkisen mukaan hänen Martti-isänsä ei millään tavalla häpeillyt silmäproteesiaan, vaan tapasi elämänsä aikana tehdä niillä erilaisia jekkuja.

– Sormukset ovat tosi mageet ja olen todella tyytyväinen lopputulokseen. Olen varma, että isä hymyilee nyt leveästi siellä jossain pilke silmäkulmassa. Nyt voi sanoa, että olen perinyt isäni silmät, Miia Mäkinen nauraa.