Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

THL: Keski-Suomessa 285 uutta koronatapausta – tartunnoista 103 Jyväskylään

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) raportoi perjantaina Keski-Suomessa 272 uutta koronavirustartuntaa.

Tartunnoista 103 todettiin Jyväskylässä. Lisäksi tapauksia kirjattiin 55 Äänekoskella, 47 Laukaassa, 32 Muuramessa, kuusi Kannonkoskella sekä Keuruulla, viisi Saarijärvellä, neljä Konnevedellä ja kolme Hankasalmella, Joutsassa sekä Viitasaarella.

Yhdet tartunnat merkittiin Karstulaan, Kinnulaan, Kivijärvelle, Multialle ja Toivakkaan.

Koronapandemian alusta lähtien Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä on tilastoitu yhteensä 14 469 varmistettua tautitapausta.

Pirkanmaan sairaanhoitopiiriin kuuluvassa Jämsässä uusia tartuntoja todettiin 13. Myös Keski-Suomen lähikunnissa raportoitiin uusista tapauksista. Virroilla niitä oli 11, Mänttä-Vilppulassa yhdeksän sekä Perhossa ja Kuhmoisissa kummassakin kaksi.

Luvut eivät kuvaa todellista tartuntamäärää, sillä kaikkia sairastuneita ei enää virallisesti testata.

Koronavirusrokotteen kolmannen annoksen on saanut Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä 18 vuotta täyttäneessä väestössä 53,8 prosenttia, toisen annoksen 86,8 prosenttia ja ensimmäisen annoksen 89,8. Kolmansia annoksia on annettu tässä ikäryhmässä 110 655 kappaletta, toisia annoksia 178 793 kappaletta ja ensimmäisiä annoksia 185 119 kappaletta.