Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Podcast | Täyden rokotussarjan ottanut lääkäri siirrettiin pois hoitotyöstä hänen kieltäydyttyään koronapassin käytöstä – Radio Keskisuomalainen selvitti, mistä on kysymys

Sote-alan rokotusvelvoite astui voimaan tiistaina 1. helmikuuta. Eduskunta hyväksyi selkeällä äänten enemmistöllä joulukuun lopussa tartuntatautilakiin pykälän, joka edellyttää asiakkaiden ja potilaiden kanssa lähikontaktissa työskenteleviltä täyttä rokotesuojaa tai puolen vuoden sisällä sairastettua tautia.

Yli 20-vuotisen lääkärin uran tehnyt Janne Blommendahl julkaisi viime viikonloppuna oikeuskanslerille tekemänsä avoimen kantelun, joka koskee sote-alan rokotuspakkoa sekä koronapassin käyttöä. Blommendahl itse on ottanut kolme koronarokotusta ja vuosittaiset influenssarokotukset jo aikana ennen koronaa.

Hän ei ole rokotusvastainen, mutta koronapassia mies ei kannata. Mistä on kysymys? Miksi terveyskeskuslääkäri vastustaa sote-alan pakollisia koronarokotuksia? Henri Berg jututti Janne Blommendahlia Radio Keskisuomalaisen aamulähetyksessä.