Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

THL: Keski-Suomessa 951 koronatartuntaa perjantain jälkeen – vain kaksi kuntaa ei raportoinut uusista tapauksista

Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä on todettu 920 uutta koronavirustartuntaa, kertoi Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) maanantaina.

Tartunnoista 457 todettiin Jyväskylässä. Lisäksi tapauksia lisättiin 99 Laukaaseen, 97 Keuruulle, 94 Äänekoskelle, 55 Muurameen, 17 Petäjävedelle sekä Pihtiputaalle, 15 Karstulaan, 14 Joutsaan sekä Viitasaarelle, yhdeksän Saarijärvelle, kuusi Uuraisille, viisi Hankasalmelle, neljä Kinnulaan, Kyyjärvelle, Multialle sekä Toivakkaan, kolme Luhankaan ja kaksi Kannonkoskelle.

Luvussa ovat mukana viikonlopun aikana kertyneet tartunnat, sillä THL ei raportoi tartuntoja nykyisin viikonloppuisin. Raportoitujen koronatartuntojen määrä ei enää kuvaa todellista tartuntamäärää, sillä osa kotitesteissä löytyvistä tartunnoista jää puuttumaan virallisista luvuista.

Koko pandemian aikana Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä on todettu 15 389 tartuntaa.

Pirkanmaan sairaanhoitopiiriin kuuluvaan Jämsään lisättiin tartuntoja 31. Keski-Suomen maakunnassa on todettu siten 951 uutta koronavirustartuntaa.

Keski-Suomen lähikunnissa uusia tartuntoja oli Mänttä-Vilppulassa 26, Virroilla 11, Kuhmoisissa sekä Perhossa viisi, Ähtärissä neljä ja Kangasniemellä kolme.

Koronavirusrokotteen kolmannen annoksen on saanut Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä 55,2 prosenttia 18 vuotta täyttäneestä väestöstä eli 113 479 henkeä.

Toisen annoksen saaneita on 86,9 prosenttia eli annoksina 178 967 kappaletta. Ensimmäisiä annoksia on jaettu puolestaan 89,9 prosentille eli niitä on annettu 185 178.