Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

THL: Jyväskylään yli 120 uutta koronatartuntaa keskiviikkona – katso oman kuntasi tartuntatilanne tästä

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) raportoi Keski-Suomen sairaanhoitopiiriin (Ksshp) kaikkiaan 203 uutta koronatapausta keskiviikkona.

Ksshp:n tartunnoista suurin osa listattiin Jyväskylään, johon tartuntoja tuli yhteensä 122 kappaletta. Äänekoskelle tartuntoja osui 40 kappaletta, Laukaaseen 14, Muurameen seitsemän, Uuraisille kuusi ja Hankasalmelle viisi. Keuruulla raportoitiin neljä tautitapausta ja Toivakassa kaksi. Yksittäisiä tapauksia listattiin Kivijärvelle, Petäjävedelle ja Saarijärvelle.

Pirkanmaan sairaanhoitopiiriin kuuluvaan Jämsään listattiin kahdeksan koronatapausta. Myös Keski-Suomen ympäryskunnissa havaittiin lukuisia uusia tartuntoja.

Raportoitujen koronatartuntojen määrä ei enää kuvaa todellista tartuntamäärää, sillä osa kotitesteissä löytyvistä tartunnoista jää puuttumaan virallisista luvuista.

Koko pandemian aikana Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä on nyt todettu yhteensä 17 956 tartuntaa. Koko maassa raportoitiin keskiviikkona 5 956 koronatapausta.

Sairaalahoidossa on koronan vuoksi tällä hetkellä 716 ihmistä. Heistä 30 on tehohoidossa.

Uusia koronavirukseen liittyviä kuolemantapauksia raportoitiin 27. Yhteensä koronaan liittyviä kuolemia on Suomessa raportoitu koko pandemian ajalta 2 242.

KORONAVIRUSROKOTTEEN kolmannen annoksen kattavuus on Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä 18 vuotta täyttäneillä 57,0. Annoksia on annettu 117 407. Toisessa rokotteessa kattavuus on samassa ikäryhmässä 87 prosenttia eli annoksina 179 284. Ensimmäisen annoksen rokotekattavuus puolestaan on 89,9 eli annoksina 185 283.